logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Broaștelor Țestoase – 23 Mai

Astăzi sărbătorim la nivel internațional Ziua Broaștelor Țestoase. După cum probabil mulți dintre voi știu această specie se află în primejdie chiar dacă durata unei astfel de viețuitoare poate atinge câteva sute de ani.

Celebrarea acestei zile se produce în diferite moduri în întreaga lume, de la costumarea în broască țestoasă până la cercetarea științifică necesară pentru a înțelege cum să le protejăm mai bine.

Broasca țestoasă este unul dintre cele mai vechi animale de pe planetă, având o vechime de aproape 200 milioane de ani. Această reptilă este de-a dreptul fascinantă și de aceea ar trebui să facem tot posibilul pentru a o proteja.

Sunt destule lucruri pe care le putem face cum ar fi să nu mai cumpărăm țestoase ca și animale de casă sau să raportăm abuzurile asupra lor dacă se întâmplă așa ceva.

Această zi, la inițiativa Consiliului pentru prevenirea cancerului de piele, se celebrează Ziua fără arsuri, care își propune să facă oamenii să își dea seama cât de periculos este bronzul fără protecție adecvată.

Incidența cazurilor de cancer de piele a crescut puternic la nivel global și de aceea este important să învățăm să ne protejăm de această boală. Razele ultraviolete au devenit din ce în ce mai puternice, iar efectele se văd în numărul de îmbolnăviri.

În majoritatea statelor lumii există campanii în această zi care evidențiază tot ceea ce trebuie știut pentru a nu avea neplăceri în cazul în care dorim să ne lasăm îmbiați de razele soarelui în zilele care urmează.

În consecință trebuie să avem grijă de noi cât de bine putem și să respectăm recomandările medicilor în ceea ce privește timpul pe care trebuie să îl petrecem la soare și partea zilei în care trebuie să facem acest lucru, dar și ce creme să folosim pentru a ne proteja.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.