Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ziua Complimentării Oglinzii – 3 iulie

Aveți în casă o oglindă frumoasă? Are ramă cu un model special? Aveți grijă de ea? Ați șters-o azi? Nu contează, pentru că nu despre asta este vorba în Ziua Complimentării Oglinzii. De fapt, în această zi trebuie să complimentați persoana pe care o vedeți în reflexie, și nu obiectul în sine. Știu, nu e corect pentru oglinzi.

Așadar, astăzi aveți ocazia să stați în fața oglinzii și să vă complimentați singuri fără să păreți ciudat/ă celor din jur. Dacă sunteți în pană de idei în ceea ce privește complimentele, vă ajut eu cu exemple: „Ce bine arăți azi!” / „Ești extraordinar/ă!” / „Cu siguranță vei avea cea mai bună zi din an!” / „Frizura aceasta nouă te prinde excelent”! etc.

Nu se știe cine a inventat această zi și care au fost motivele din spatele acestei decizii, dar se pare că a prins la public, pentru că foarte mulți oameni din jurul globului o sărbătoresc.

Dacă însă nu vă simțiți confortabil cu adresarea de complimente propriei reflecții, aflați că tot astăzi se mai sărbătorește Ziua Consumului de Fasole, care celebrează fasolea ca leguminoasă în toate mărimile, culorile și formele sale. Nu râdeți, deoarece fasolea își merită pe deplin această sărbătoare, dat fiind faptul că este printre cele mai vechi plante cultivate pe pământ, datând de la începutul mileniului 7 înainte de Hristos.

Mai mult decât atât, fasolea este o importantă sursă de proteine și fibre, lucru care o pune în rândul alimentelor sănătoase. În lume există aproximativ 40.000 de varietăți de fasole, din care doar o mică parte sunt produse și cultivate pentru consum.

Tot azi se mai sărbătorește și Ziua Neascultării, lucru pe care însă ar fi bine să îl ascundeți de copiii voștri, care s-ar putea să folosească această informație în scopuri care nu vă sunt pe plac.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *