Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ziua Fără Carne – 4 iulie

Pentru vegetarieni, ziua de astăzi nu aduce nimic special. Poate doar ocazia de a-și tenta cunoștințele în încercarea unui stil de viață lipsit de cărnuri. Pentru toți ceilalți însă, Ziua Fără Carne poate fi o ocazie perfectă de a-și satisface eventuala curiozitate legată de stilul de viață vegetarian. Așadar, fie că sunteți sau nu vegetarieni, fie că sunteți sau nu adepții acestui stil de viață, nu strică o încercare de a reduce consumul de carne la zero pe parcursul zilei de astăzi.

Tot astăzi se mai sărbătorește Ziua Internațională a Copiilor Nevinovați Victime ale Agresiunilor. Este o zi care se sărbătorește încă din 1983, stabilită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru comemorarea numărului foarte mare de copii care au fost victime ale actelor de agresiune în Palestina și Liban în acea perioadă.

În această zi vorbim despre toate felurile de agresiune asupra copiilor: fizică, psihică și emoțională. Trebuie să ne amintim că peste tot în lume există copii supuși la aceste diferite agresiuni, motiv pentru care trebuie să susținem și să protejăm neîncetat drepturile copilului.

În ultimul deceniu, se estimează că mai mult de 2 milioane de copii au fost uciși în diferite conflicte, în timp ce 6 milioane au fost răniți și 1 milion au rămas orfani. În 87 de țări copiii trăiesc printre mine de câmp plasate în zone prezente sau foste de război. Există aproximativ 60 milioane de mine care ucid anual un număr de circa 10.000 de copii în aceste țări.

Statisticile spun că mai mult de 3.8 milioane de copii au fost uciși de SIDA, în timp ce 13 milioane au rămas orfani din cauza aceleași boli grave, în țările afectate de război. Din cauza alimentației proaste și a unor boli care pot fi prevenite, în fiecare an mor aproximativ 10 milioane de copii mai mici de 5 ani.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *