Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ziua Internațională a Sărutului – 6 iulie

Făcând parte din rândul zilelor care celebrează direct sau indirect dragostea și importanța relației amoroase, Ziua Internațională a Sărutului aduce în atenția întregii lumi semnificația acestui gest prin care îți demonstrezi afecțiunea pentru persoana iubită.

Întreaga idee pe care se bazează această zi este faptul că uneori oamenii par a uita simpla plăcere asociată cu sărutul. Nu vorbim aici de pupăturile sociale pe care le regăsim în grupurile de prieteni care se sărută pe obraz atunci când se întâlnesc. Nu vorbim nici măcar de sărutul ca parte a preludiului, ci de sărutul propriu-zis.

Sărutul este și trebuie să fie o experiență unică și o expresie a intimității cu o anumită persoană, fiind o parte importantă din orice relație. Această zi nu este la fel de comercializată și cunoscută ca și Valentine’s Day, spre exemplu, dar și ea celebrează dragostea și frumusețea unei relații intime.

Sărutul la nivel internațional transmite sentimente precum dragoste, pasiune, afecțiune, respect și prietenie, printre multe altele. Așadar, de dragul acestei zile speciale, mergeți și sărutați pe cineva drag. Sau pe un străin. Însă doar dacă obțineți consimțământul persoanei respective.

Dacă nu găsiți pe nimeni de sărutat, ziua nu e încă pierdută. Tot azi, puteți construi sau mima o sperietoare de ciori, pentru că azi sărbătorim și Ziua Sperietoarelor de Ciori. Cu această ocazie, vă invit să vă puneți imaginația și talentul artistic în scopul creării unei sperietori de ciori autentică.

Dacă nu știți ce e o sperietoare de ciori, vă explic. Este vorba despre un fel de manechin creat din diferite materiale, cu formă umană, îmbrăcat în haine vechi și plasat în mijlocul unei plantații (câmp de agricultură) cu scopul de a ține la distanță ciorile și alte păsări dăunătoare care pot afecta recolta. Deseori, hainele sunt umplute cu fân sau plante uscate, deoarece acestea se găsesc din belșug pe câmp. Nu uitați și de pălăria simandicoasă de paie pe care să i-o plasați pe cap sperietorii.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *