Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
planeta-pamant
planeta-pamant

Ziua Internațională a Rotației Pământului – 8 ianuarie

Cu atâția oameni conectați la internet în întreaga lume și cu atât de multe informații disponibile online, este păcat să treci peste ziua de azi fără să-ți iei câteva minute pentru a te interesa despre mișcarea Pământului în jurul Soarelui. Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Rotației Pământului, o zi dedicată științei, în care copiii, și nu numai, au ocazia să învețe mai multe lucruri despre modul în care funcționează lumea.

Deși nu cu foarte mult timp în urmă oamenii credeau că Pământul stă pe loc și Soarele se învârte în jurul lui, astăzi știm prea bine nu numai că Pământul se învârte în jurul Soarelui, ci și că Pământul se rotește în jurul propriei axe. Exact acest fenomen, numit mișcarea de rotație, este sărbătorit de această zi care își propune să atragă atenția oamenilor asupra științei.

Rotația Pământului se produce cu o viteză constantă (motiv pentru care noi nu o sesizăm), de la vest la est, invers față de mișcarea de revoluție (rotația Pământului în jurul Soarelui).

Ca urmare a mișcării de rotație are loc turtirea Pământului la poli și bombarea lui la Ecuator, succesiunea zilelor și a nopților, dar și modificarea orei pe glob.

Profită de această zi pentru a afla și a transmite mai departe cât mai multe informații despre mișcarea de rotație a Pământului.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Barbosul

Barbosul

Bărbosul este un scriitor atipic. Îi place să se informeze despre tot ce ţine de bărbaţi, mai ales relaţia acestora cu femeile. Scrie articole care oferă idei şi sfaturi în relaţia de cuplu, dar şi informaţii picante din lumea masculină.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *