Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
pamant
pamant

Ziua Internațională a Solului – 5 decembrie

Ziua Internațională a Solului are în vedere promovarea rolului pe care solul (pământul, nu mesagerul) îl are în viața noastră. Evident, nu este cea mai faimoasă zi din an, dar acest lucru nu-i scade cu nimic din importanță.

Solul pe care călcăm zilnic este una dintre cele mai semnificative părți ale ecosistemului, fiind sursa noastră de energie, hrană, apă și, implicit, viață. Acestea sunt și motivele pentru care în jurul studierii solului există o comunitate mondială care numără circa 60.000 de oameni de știință. Toți aceștia sărbătoresc astăzi nu doar rolul important al solului, ci și descoperirile care s-au făcut până acum în domeniu.

La nivel mondial, astăzi au loc diferite evenimente care urmăresc să atragă atenția asupra problemelor întâmpinate de sol (dintre care poluarea e cap de afiș) și să răspândească informații utile tuturor. E o ocazie bună pentru cei neinițiați să ia parte la aceste evenimente și să învețe despre măsurile care se pot lua pentru conservarea optimă a solului.

Tot azi se mai sărbătorește și Ziua Internațională a Ninja. Poveștile și filmele despre acești luptători misterioși au acaparat rapid imaginația oamenilor la nivel mondial, iar cei mai entuziasmați dintre ei pot lua parte la anumite evenimente tematice unde lumea se îmbracă și se comportă precum războinicii ninja pentru o zi.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *