Ziua Internațională a Solului – 5 decembrie

pamant

Ziua Internațională a Solului are în vedere promovarea rolului pe care solul (pământul, nu mesagerul) îl are în viața noastră. Evident, nu este cea mai faimoasă zi din an, dar acest lucru nu-i scade cu nimic din importanță.

Solul pe care călcăm zilnic este una dintre cele mai semnificative părți ale ecosistemului, fiind sursa noastră de energie, hrană, apă și, implicit, viață. Acestea sunt și motivele pentru care în jurul studierii solului există o comunitate mondială care numără circa 60.000 de oameni de știință. Toți aceștia sărbătoresc astăzi nu doar rolul important al solului, ci și descoperirile care s-au făcut până acum în domeniu.

La nivel mondial, astăzi au loc diferite evenimente care urmăresc să atragă atenția asupra problemelor întâmpinate de sol (dintre care poluarea e cap de afiș) și să răspândească informații utile tuturor. E o ocazie bună pentru cei neinițiați să ia parte la aceste evenimente și să învețe despre măsurile care se pot lua pentru conservarea optimă a solului.

Tot azi se mai sărbătorește și Ziua Internațională a Ninja. Poveștile și filmele despre acești luptători misterioși au acaparat rapid imaginația oamenilor la nivel mondial, iar cei mai entuziasmați dintre ei pot lua parte la anumite evenimente tematice unde lumea se îmbracă și se comportă precum războinicii ninja pentru o zi.

Comentarii

Please enter your name here
Please enter your comment!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Aflați cum sunt procesate comentariile dumneavoastră.