Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ziua Liniștii – 10 iulie

Cunoscută și sub denumirea sa în engleză drept Silent Day, Ziua Liniștii este sărbătorită astăzi la nivel mondial, celebrând abținerea pentru 24 de ore de la discuții și de la vorbit în general. Cu alte cuvinte, azi avem ocazia de a experimenta viața unei persoane mute, lucru pe care nu-l dorim nimănui dar care s-ar putea să ne ajute să empatizăm mai ușor cu cei care suferă de această afecțiune.

Cu toate acestea, Ziua Liniștii nu are nicio legătură cu acest handicap verbal. De fapt, Ziua Liniștii este sărbătorită încă din 10 iulie 1925, când Meher Baba a încetat să mai vorbească din proprie voință, păstrându-și acest obicei până la moartea sa din 1969. Adepții lui Meher Baba au dus mai departe această tradiție începută de el, iar oamenii din întreaga lume au început să adopte această zi drept Silent Day, ziua în care nu se vorbește.

Așadar, dacă vă simțiți în stare, cruțați-vă vocea astăzi și opriți-vă din exprimarea verbală sau reduceți-o la minim. Atenție, bărbați, aceasta ar putea fi șansa voastră de a scăpa de cicăleală în cazul în care faceți vreo tâmpenie.

Dar dacă nu puteți tăcea, atunci mergeți cu ursulețul de pluș la picnic. Tot azi se mai sărbătorește și Ziua Ursulețului de Pluș la Picnic, ceea ce înseamnă că e timpul să-ți iei jucăria sau jucăriile preferate cu tine în parc sau într-un loc care-ți place în natură și să luați împreună masa. Cine știe, poate că nu ați mai avut timp în ultima vreme să discutați cu jucăria preferată așa cum o făceați mai demult, astfel încât acum aveți ocazia perfectă.

Iar dacă cineva vă acuză pe nedrept că sunteți ciudați pentru că vorbiți cu o jucărie, cu siguranță că nu știe ce zi se sărbătorește astăzi, astfel încât aveți grijă să-i amintiți. Distracție plăcută!

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *