Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ziua Mâncărurilor Nesănătoase – 21 iulie

Cunoscută mai bine sub denumirea sa din engleză drept Junk Food Day, ziua de astăzi celebrează practic acele alimente de fast-food pe care toți le condamnăm și majoritatea le consumăm. Poate că nu o facem în fiecare zi, dar cu siguranță avem momente în care cedăm practic poftelor și lăsăm salata de acasă pe un sandviș bine făcut în unul dintre restaurantele fast-food din oraș.

Ei bine, aceasta este ziua în care dacă vă simțiți tentați de o shaorma, nu trebuie să vă simțiți vinovați și nu trebuie să vă justificați prea mult în fața altora sau în fața propriei conștiințe. Spuneți pur și simplu că ”Azi e Junk Food Day” și gata, conștiința ar trebui să fie ușurată și cei din jur să tacă și să vă lase să savurezi în liniște un pic de mâncare nesănătoasă. Această sărbătoare este ținută mai cu seamă în Statele Unite ale Americii, dar prea puțin contează acest lucru, nu-i așa?

Tot astăzi se mai sărbătorește și Ziua Marinei în Japonia, denumită și Ziua Mării sau Ziua Oceanului. Este o sărbătoare națională a Japoniei care se ține în a treia zi de luni din iulie. Astăzi japonezii mulțumesc roadelor oceanelor și mărilor, foarte importante pentru o națiune insulară. Totodată, mai este folosită și drept scuză pentru o ieșire la plajă, așa cum se cuvine.

Tot azi în Botswana este Ziua Președintelui și în Singapore se sărbătorește Ziua Armoniei Rasiale.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *