Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Mediu
Mediu

Ziua mondială a mediului

În fiecare an, în ziua de 5 iunie se celebrează Ziua mondială a mediului, aceasta fiind una dintre principalele pârghii pe care le folosește Organizația Națiunilor Unite pentru a încuraja oamenii să conștientizeze faptul că multe dintre acțiunile lor sunt dăunătoare mediului.

Adunarea Generală a O.N.U. a stabilit acest lucru în anul 1972 în timpul unei conferințe dedicate mediului. În fiecare an a existat o tematică diferită pentru că atunci când ne referim la mediu sunt extrem de multe lucruri de luat în considerare.

În Emisfera nordică Ziua mondială a mediului este la începutul verii, iar în Emisfera sudică este sărbătorită toamna. Această zi este foarte asemănătoare cu Ziua Pământului, celebrată pe data de 22 aprilie.

Oamenii nu conștientizează că acțiunile lor dăunează nu numai mediului de viață, dar și umanității într-un final. Distrugerea habitatelor naturale și poluarea se răsfrâng tot asupra umanității așadar trebuie să ne gândim bine la efectele stilului nostru de viață asupra mediului.

Un prim pas pe care am putea să îl facem în această direcție ar fi să colectăm deșeurile selectiv și să ducem la reciclat ceea ce se poate recicla. Sunt lucruri mici pe care oricare dintre noi le poate face, însă dacă un număr mare de oameni înțelege că trebuie să fim mai atenți în ceea ce privește mediul nostru de viață, atunci sunt șanse ca și următoarele generații de oameni să se bucure de natură așa cum ne bucurăm noi astăzi.

Dacă îți dorești un mediu mai curat și mai sănătos pentru tine și cei apropiați ție atunci ar fi bine să iei situația în propriile mâini și să încerci să îi convingi și pe alții că pot face și ei ceva pentru a păstra echilibrul natural fragil în care se găsește planeta noastră la momentul actual.

Tu trebuie să crezi că poți schimba lumea și vei vedea că într-un final vei reuși. Arată ceea ce ai mai bun din tine și implică-te pentru a salva planeta.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *