Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ziua Ochilor de Culori Diferite – 12 iulie

Astăzi se sărbătorește un lucru destul de rar întâlnit între oameni: culoarea diferită a ochilor unei persoane sau unui animal. Ziua Ochilor de Culori Diferite celebrează oamenii care au irisurile în două culori.  Culoarea ochilor este dată de nivelul de melanină prezentă în irisul unei persoane, ori acest nivel poate varia, în rare ocazii, ceea ce duce la crearea a două culori diferite pentru ochii unui om, iar această caracteristică poartă numele de heterocromie.

Astfel încât, în cazul în care cunoașteți persoane care experimentează acest efect al nivelului diferit de melanină, e cazul să le cumpărați niște cadouri sau cel puțin să-i scoateți la un suc, cafea sau o bere. Până la urmă, este ziua lor, nu-i așa?

Dacă nu cunoașteți însă nicio persoană cu ochi diferiți și vreți să celebrați ceva azi, nu disperați. Este și Ziua Plăcintei de Nuci Pecan. În engleză se numește Pecan Pie Day. Denumirea de pecan vine din limba americanilor nativi, parte din tribul Algonquin, și definește ”toate nucile care necesită o piatră pentru deschidere” conform unei traduceri aproximative din limba indienilor Algonquin.

Este cunoscut faptul că nucile sunt un aliment important atât pentru sănătatea trupului, cât și pentru cea a minții, deoarece conțin multiple vitamine și minerale, alături de alți nutrienți care ajută la ridicarea nivelului de energie și de prospețime a minții. Tocmai de aceea, nucile sunt recomandate pentru consumul la micul dejun, când organismul are nevoie de multă energie pentru a începe ziua în forță.

Această zi este sărbătorită cel mai mult în SUA, unde americanii au nu una, ci trei zile legate de nucile pecan de-a lungul anului: July 12 – „Pecan Pie Day”, August 20 – „Chocolate Pecan Pie Day”, August 22 – „Pecan Torte Day”.

Așadar, dacă vă simțiți în stare, căutați o rețetă și apucați-vă de gătit. S-ar putea să vă iasă ceva foarte gustos.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *