Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ziua Săriturilor – 20 iulie

Sărbătorim multe zile pe an, se pare, dar niciuna nu se bazează pe o idee la fel ca cea de azi. Ziua Săriturilor este una dintre zecile de metode care încearcă să informeze populația cu privire la încălzirea globală. Dar ziua de azi nu face doar atât, ci merge mai departe. Scopul ei este să schimbe orbita Pământului pentru a crea un climat mai bun în jurul lumii.

Conceptul acesta i-a răsărit în minte unui artist german care a organizat pe 20 iulie 2006 primul astfel de eveniment. Sau mai bine zis, a susținut că în Emisfera Vestică a Terrei 600 de oameni vor sări simultan în încercarea de a schimba orbita Pământului. Desigur, până la urmă s-a dovedit o glumă care și-a atins scopul: atragerea atenției asupra încălzirii globale.

La greutatea Pământului de aproximativ 6 miliarde de trilioane de tone, 600 de oameni sărind în același timp nu ar provoca decât vreo câteva posibile luxații de gleznă. La fel s-ar întâmpla și dacă ar sări 8 miliarde de oameni în același timp. Dar dacă vă place să săriți, nu veți găsi o zi mai bună.

Tot azi se mai sărbătorește Ziua Lunii, care comemorează primul moment în care omul a pășit pe Lună. Se întâmpla la începutul anilor 1970, performanță reușită de americanul Neil Armstrong, iar de atunci nimeni nu a mai pus piciorul pe satelitul Pământului.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *