Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ziua Uitării – 2 iulie

Astăzi se sărbătorește la nivel internațional Ziua Uitării (denumirea în engleză fiind ”I Forgot Day”). Practic, astăzi e o zi perfectă ca să-ți amintești lucrurile pe care le-ai uitat în ultima perioadă. Știu, sună ciudat. O dată ce ai uitat ceva, e greu să-ți mai amintești lucrul respectiv, chiar dacă astăzi sărbătorești Ziua Uitării.

Însă poți face altceva. Te poți uita în calendar și îți poți semnala zilele din perioada următoare în care se întâmplă câte un eveniment pe care ar fi bine să nu îl uiți. Spre exemplu, ai grijă la zile de naștere, la aniversări și zile de nume. Acestea sunt evenimentele cel mai des uitate de oamenii din întreaga lume. Sincer vorbind, probabil că ar trebui să înlocuiesc „oamenii” cu ”bărbații” ca să fiu mai precis. Sunt destul de sigur că sunt și studii pe această temă.

Oamenii de știință spun că informațiile pe care aparent le uităm sunt de fapt încă prezente în memoria pe termen lung a fiecăruia dintre noi. Este necesar un întreg proces psihologic care face ca memoriile stocate în creierul nostru să revină la suprafață, iar acel proces adeseori nu funcționează, motiv pentru care uităm. Noi, bărbații, vom dispune de acum înainte de scuza perfectă pentru uitarea aniversării, invocând știința și dând la o parte acuzele de nepăsare.

Dacă totuși uitați de Ziua Uitării, tot azi se mai sărbătorește și Ziua OZN-urilor. Este o zi de conștientizare în care oamenii din întreaga lume se adună în grupuri și urmăresc eventualele apariții ale OZN-urilor. Este sărbătorită din 2001, deși nu cred că foarte multe OZN-uri au fost zărite până acum de cei care studiază cerul în această zi din an. Probabil că extratereștii nu știu că asta e ziua în care îi sărbătorim și se ocupă cu alte treburi.

Ziua OZN-urilor a fost aleasă după 2 iulie 1947, când un presupus OZN s-ar fi prăbușit undeva în SUA.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *