logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Recomandare de weeked: Biserica Neagră

Piața Sfatului din Brașov este, cu siguranță, cunoscută românilor. Asta se datorează în cea mai mare măsură celebrului festival ”Cerbul de Aur”, care se desfășura anual în acest loc. Aspectul inconfundabil al pieței este completat de un monument-simbol al Brașovului, Biserica Neagră.

Biserica a început să fie construită în 1383. La acea vreme, Brașovul se afla într-o continuă perioadă de dezvoltare și era cel mai important oraș din întreaga Transilvanie. 94 de ani mai târziu, în 1477, construcția este finalizată și primește hramul Sfânta Maria.

Stilul gotic al arhitecturii face ca această construcție să fie apreciată și ușor recunoscută. Are o lungime de aproape 90 de metri, iar oamenii au numit-o la momentul realizării ei ”Cea mai mare biserică dintre Viena și Constantinopol”. De asemenea, turnul pe care îl are biserica ajunge la o înălțime de 65 de metri.

1689 este anul de referință în istoria acestei construcții. Până în acel moment, denumirea de ”Biserica Neagră” nu reprezenta nimic pentru monument. 21 aprilie 1689 a reprezentat data când un incendiu a ars biserica parohială, însă fumul a dat pereților o culoare închisă. De atunci i s-a spus Biserica cea neagră.

Oamenii au început să o repare, iar în 1722 a avut loc inaugurarea de după incendiu. Un lucru amuzant legat de acest eveniment este faptul că meșterii care au reconstruit biserica au venit tocmai din Danzig. Asta deoarece brașovenii nu mai închiseseră până atunci bolți atât de mari.

Cel mai mare clopot din țară se află la Biserica Neagră. Este unul realizat din bronz, iar masa pe care o are ajunge în jurul a 6000 de kilograme.

Tot aici se găsește a doua cea mai mare colecție de covoare orientale a Europei (prima se găsește la Topkapî, în Istanbul). Numărul de covoare ajunge în jurul a 110, iar culorile plăcute atrag privirile celor care aleg să intre în biserică.

Perioada de vizitare este împărțit în două semestre. Cel de vară are programul de marți până sâmbătă, între orele 10 și 19, duminica între 12 și 19, iar lunea este închis. Acest program va funcționa până la 9 octombrie.

Prețul de vizitare este de 9 lei pentru adulți, de 6 lei pentru studenți și de 3 lei pentru elevi.

De asemenea, Biserica mai ține pe timpul verii concerte la orgă, iar prețul biletelor este de 12 lei.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *