Compatibilitatea în relație în funcție de Ascendent

Ascendentul este reprezentat de semnul zodiacal care apare la orizontul de est la nașterea unui copil. Acesta se calculează în funcție de intervalul orar al nașterii, dar și în funcție de localitatea natală.

Relațiile de dragoste sunt influențate într-o mare măsură de către ascendent, iar compatibilitățile dintre ascendente sunt mult mai relevante decât cele dintre zodii, mai ales în cazul căsătoriilor. Cu toate acestea, influența ascendentului este relevantă abia după vârsta de 30 de ani.

Pentru cuplurile care plănuiesc un mariaj, este recomandată consultarea ascendentului, pentru identificarea mai exactă a trăsăturilor de personalitate și pentru stabilirea compatibilității pe termen lung.

Presupunând că vă cunoașteți deja ascendentul, puteți să verificați mai jos cu cine sunteți compatibili și cu cine ați avea relații mai nestatornice, informații oferite de horoscop.

Ascendentul Berbec

Are o compatibilitate crescută cu persoanele care au ascendent în Gemeni, Balanță, Vărsător, Berbec, Leu și Săgetător, în timp ce nu are relații foarte bune cu cei care au ascendent în Rac și Capricorn.

Ascendentul Taur

Are relații bune cu ascendentul în Gemeni, Balanță, Vărsător, Berbec, Leu și Săgetător, dar nu se înțelege bine cu cei care au ascendentul în Fecioară și Pești.

Ascendent Gemeni

Există o compatibilitate crescută cu persoanele în ascendent Gemeni, Balanță, Vărsător, Berbec, Leu și Săgetător, dar există conflicte în relația cu ascendent în Fecioară și Pești.

Ascendent Rac

Se înțelege bine cu persoanele în ascendent Rac, Scorpion, Pești, Taur, Fecioară și Capricorn, dar compatibilitatea nu este bună cu cei în ascendent Berbec și Balanță.

Ascendent Leu

Are o compatibilitate bună cu persoanele cu ascendent Gemeni, Balanță, Vărsător, Berbec, Leu și Capricorn, dar nu se recomandă relații cu cei în ascendent Taur și Scorpion.

Ascendent Fecioară

Se află în relații bune cu ascendentul în Rac, Scorpion, Pești, Taur, Fecioară și Capricorn, dar există conflicte în relațiile cu ascendent în Gemeni și Săgetător.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei pe BunaDimineata.ro.

Ascendent Balanță

Se înțelege foarte bine cu cei în ascendent Gemeni, Balanță, Vărsător, Berbec, Leu și Săgetător, dar nu există o compatibilitate bună cu persoanele în ascendent Rac și Capricorn.

Ascendent în Scorpion

Are o compatibilitate crescută cu cei aflați în ascendent Rac, Scorpion, Pești, Taur, Fecioară și Capricorn, în timp ce relațiile cu cei în ascendent Leu și Vărsător nu sunt tocmai potrivite.

Ascendent Săgetător

Are personalitate potrivită cu cei în ascendent Gemeni, Balanță, Vărsător, berbec, Leu și Săgetător, dar au relații tensionate cu persoanele în ascendent Fecioară și Pești.

Ascendent Capricorn

Se înțelege bine cu nativii care au ascendent Rac, Scorpion, Pești, Taur, Fecioară și Capricorn, dar apar situații conflictuale în relațiile cu cei în ascendent Berbec și Balanță.

Ascendent Vărsător

Are o compatibilitate crescută cu persoanele în ascendent Gemeni, Balanță, Vărsător, Berbec, Leu și Săgetător, dar nu se înțelege cu nativii în ascendent Taur și Scorpion.

Ascendent Pești

Are relații foarte bune cu cei în ascendent Rac, Scorpion, Pești, Taur, Fecioară și Capricorn, dar există o compatibilitate scăzută cu cei în ascendent Gemeni și Săgetător.

Citește și descoperă ce anume este Ascendentul.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei sau vezi mai multe despre zodia ta pe BunaDimineata.ro.

12 COMENTARII

  1. Ma uimeste ceva. Aici scrie ca cei cu ascendent in Taur se inteleg bine cu cei cu ascendent in Varsator. In schimb, la Varsator scrie ca nu se inteleg deloc cu cei cu ascendent in Taur. Ori a te intelege cu cineva nu tine doar de una din parti, ci sunt implicate ambele parti in aceasta „intelegere”. Sa fie o scapare sau ce ?

    • Bună Dana. Mă bucur că ai observat acest lucru. S-ar putea să fii și prima persoană care o face, deși mă așteptam să se întâmple mai devreme 🙂 Nu este vorba de o scăpare. Pe scurt, articolul este scris din perspectiva în care ascendentul în Taur, de exemplu, se simte atrasă de personalitatea ascendentului în Vărsător. La asta mă refer când spun ”a se înțelege”. Pe de altă parte, ascendentul în Vărsător nu se simte compatibil cu Taurul, deoarece nu îi place atitudinea acestuia și trăsăturile sale de caracter. Spre exemplu, Vărsătorul este mai visător, mai elegant, un spirit liber și independent, care se simte adeseori înlănțuit de atitudinea dominantă a Taurului, care simte nevoia de posedare. Taurului îi place Vărsătorul, pentru că simte că, într-o relație, l-ar putea domina. Adevărat, poate că trebuia să folosesc alt termen decât ”se înțelege”, pentru că, după cum ai precizat, asta duce cu gândul la reciprocitate. Oricum, mulțumesc pentru mențiunea făcută. Ai fost foarte atentă 🙂

  2. Exact….multumesc si eu,aveam aceeasi nelamurire…..ca si Dana ! 😀 pe iubita mea o cheama Daniela,chiar am intrebat-o….Ai scris tu aici ?:)))) lol

  3. Eu am aflat ca am ascendentul in capricorn si am vazut pe pielea mea ca am relatii conflictuale cu zodia scorpion, sagetatator,berbec si taur dar ma inteleg bine cu zodiile balanta,leu si varsator?!.Chiar nu am inteles cum sta treaba cu zidurile.?!.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.