logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Zodia ta din astrologia vedică

Folosită de către indieni timp de mai mult de 5000 de ani, astrologia vedică este cu siguranță una dintre cele mai vechi din lume. Diferența dintre aceasta și astrologia occidentală este raportarea primei la un punct fix de pe boltă (steaua Corvi din constelația Chitra), în timp ce a doua este raportată la echinocțiul de primăvară, care nu este un punct stabil.

Astrologia vedică consideră Luna ca fiind un factor mult mai important decât Sistemul Solar în ceea ce privește determinarea destinului și trăsăturilor de caracter ale nativului. Cu toate acestea, printre elementele foarte importante pentru realizarea unei astrograme vedice regăsim și Soarele, alături de Lună și Ascendent.

La fel ca și zodiacul european, horoscopul vedic este împărțit în 12 zodii și se bazează pe legătura dintre om și Cosmos pentru a determina personalitatea individului. Aceste 12 zodii corespund ca dată semnelor din zodiacul european, având chiar și aceleași simboluri.

Mai jos, avem lista semnelor zodiacale vedice alături de corespondentele lor europene, precum și câteva trăsături de personalitate ale nativilor din fiecare zodie, așa cum sunt ele trasate de horoscopul vedic.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei pe bunadimineata.ro.

MeshaBerbec: ambițioși, puternici, firi independente, puternici fizic și mental, dinamici, încăpățânați, optimiști și muncitori.

VrishabaTaur: personalități puternice, emoționanți, impulsivi, cu talent muzical și o atracție către lux, sensibili, sinceri, sociabili, încăpățânați și direcți.

MithunGemeni: spirituali, analitici, cu spirit artistic, versatili, inventivi, elocvenți, inteligenți, buni afaceriști, siguranță de sine, răbdători și maturi în acțiunile lor.

KarkataRac: flexibili, interesați de mistere, secretoși, misterioși, intelectuali, sensibili, generoși, puternic atașați de familie și prieteni, romantici și sentimentali.

SimhaLeu: atrăgători, inimoși, buni conducători, îndrăzneți, autoritari, dificili, posesivi, sensibili și generoși.

KanyaFecioară: practici, prietenoși, sensibili, timizi, cu gusturi rafinate, bine informați, interesați de cunoștințe străvechi, sinceri, preferă intimitatea și siguranța.

TulaBalanță: echilibrați, onești, cu gândire logică, manierați, ușor detașați de lumea din jur, buni în rezolvarea problemelor.

Vrischika – Scorpion: emoționali, posesivi, secretoși, aventurieri, își fac greu prieteni, direcți, perfecționiști și pesimiști.

DhanusSăgetător: prietenoși, veseli, profunzi, inteligenți, pasionali, vulcanici, independenți, sociabili, optimiști șiromantici.

MakaraCapricorn: practici, cu aspirații înalte, perseverenți, curajoși, îndrăzneți, mândri, rezervați, pesimiști, imaturi și direcți.

KumbhaVărsător: interesați de subiectele oculte, idealiști, umanitari, se atașează ușor de prieteni, sunt sinceri, sensibili, prietenoși, emotivi, sociabili, devotați și maturi.

MeenaPești: analitici, emoționali, cu stări de spirit schimbătoare, altruiști, fascinați de ocultism, cu simț artistic, orgolioși, direcți, inteligenți, comunicativi și prietenoși.

Vrei să știi mai multe despre zodia ta?  Cireste și articolul:  Zodia ta în funcție de cele 4 elemente

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei sau vezi mai multe despre zodia ta pe bunadimineata.ro.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *