logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Zodiacul European

Zodiacul European, denumit și Zodiac Clasic sau Occidental, este cel mai citit zodiac din lume, fiind cunoscut de aproximativ trei sferturi din omenire. Originea lui nu este cu precizie cunoscută, pierzându-se în negura epocilor babiloniene.

Practic, zodiacul european este format din 12 părți a câte 30 de grade, care împart traiectoria aparentă a Soarelui pe sfera cerească pe parcursul unui an. De aici rezultă cele 12 zodii pe care le cunoaștem cu toții foarte bine.

Berbecul (21 martie – 20 aprilie)

Este prima zodie a acestui horoscop. Este o zodie masculină de foc, activă, guvernată de planeta Marte. Berbecului îi plac schimbările, provocările, aventurile și riscurile, dar este stăpânit și de brutalitate, nervozitate și dorința de răzbunare. Este o zodie activă, cu o bună rezistență fizică și psihică, refăcându-se ușor după un efort de lungă durată.

Calități: curaj, dorință de mișcare, dorința de a fi primul, rezistență, elan, entuziasm, dinamism, combativitate, autoritate, spirit întreprinzător, vitalitate, voință, pasiune, agilitate, insistență, implicare, leadership, ambiție.

Defecte: impulsivitate, violență, egoism, obrăznicie, intoleranță, nerăbdare, încăpățânare, inflexibilitate, teamă de eșec, imprudența, distrugere, forță, dominare, tendință spre ceartă, irascibilitate, agitație.

Taur (21 aprilie – 21 mai)

Este o zodie feminină de pământ, guvernată de planeta Venus. Taurul nu are pretenții mari de la nimeni, este un muncitor conștiincios, o persoană pașnică, căreia îi displac conflictele de orice fel. Evită riscurile și preferă mai mult lucrurile sigure și clare, pe care le poate controla. Îi plac posesiunile, banii, economiile, dar este și foarte darnic cu cei dragi.

Calități:tenacitate, pragmatism, realism, siguranță, simț artistic, răbdare, motivație, fidelitate, frumusețe, confort, interes, spirit practic, acumulare, calm, de încredere, talent artistic, senzualitate, gust pentru frumos, sociabilitate.

Defecte: nepăsare, superficialitate, imoralitate, gelozie, materialism, aviditate, teamă de schimbare, lene, pasivitate, posesivitate, egoism, încăpățânare.

Gemeni (22 mai – 21 iunie)

Este o zodie masculină de aer, guvernată de planeta Mercur. Gemenii au probleme de atașare pe perioade lungi de timp deoarece îi plac stimulările, schimbările, experiențele noi. Este o persoană sociabilă, cu relații și contacte în grupuri diverse. Îi plac flirturile, aventurile amoroase, este comunicativ și nu suportă rutina. Gemenii adoră să învețe lucruri noi și să călătorească.

Calități: comunicare, rațiune, mobilitate, sociabilitate, agilitate, curiozitate, intelectualitate, dexteritate, adaptabilitate, putere de convingere, ingeniozitate, optimism, expresivitate, lejeritate, spirit adolescentin, talent oratoric, diplomație, elocvență, dorință și putere de studiu.

Defecte: neatenție, superficialitate, inconstanță, dualitate, minciună, fățărnicie, ipocrizie, manipulare, inconstanță, neglijență, nerăbdare, grabă, lipsă de concentrare, șiretenie, instabilitate, tendință spre înșelătorie.

Rac (22 iunie – 22 iulie)

Este o zodie feminină de apă, guvernată de Lună. Racul este foarte atașat de familie, atât față de părinți, cât și de familia pe care și-o construiește singur. De asemenea, este foarte legat de locul de baștină, de rădăcinile și trecutul său. Își dorește o casă în care să nu-i lipsească nimic și care să fie a lui. Are nevoie de securitate în mediul său familial.

Calități: fecunditate, sensibilitate, copilărie, atașament, patriotism, romantism, spirit matern, intuiție, imaginație, tenacitate, spirit protector, loialitate, emotivitate, tradiționalism, compasiune, simț artistic, diplomație, putere de adaptare.

Defecte: nesiguranță, nehotărâre, auto-compătimire, hiper-sensibilitate, timiditate, anonimat, retragere, instabilitate, capriciu, inconstanță, tendință spre lene.

Leu (22 iulie – 22 august)

Este o zodie masculină de foc, guvernată de Soare. Este o fire senină și extrovertită, generoasă, teatrală și ospitalieră. Leul poate fi foarte romantic și sentimental, dar și naiv uneori. Este recunoscător față de lucrurile pe care le fac alții pentru el și nu rămâne dator. Are o personalitate vibrantă, bune calități de organizare și un puternic simț business.

Calități: încredere, strălucire, voință, autoritate, generozitate, creație, fidelitate, leadership, curaj, franchețe, loialitate, sinceritate, romantism, noroc în viață, bunătate, energie, demnitate, căldură, vitalitate, afectivitate, entuziasm.

Defecte: orgoliu, vanitate, furie, egoism, extravaganță, dominare, aroganță, lăudăroșenie, lene, teatralitate, snobism, influențabilitate, credulitate, grandomanie.

Fecioară (23 august – 22 septembrie)

Este o zodie feminină de pământ, guvernată de planeta Mercur. Fecioara este amabilă, responsabilă, exigentă în muncă și serviabilă. Are un mare interes pentru lucrurile care au legătură cu sănătatea, precum terapii, diete sau medicină și are o grijă exigentă față de propriul organism. Îi place să ajute pe alții și se bucură atunci când primește ajutor la rândul ei.

Calități: castitate, analiză, ordine, rațiune, precizie, spirit practic, spirit analitic, atenție la detalii, seriozitate, hărnicie, conștiinciozitate, perfecționism, spirit comunicativ, ingeniozitate, inteligență, talent oratoric, diplomație.

Defecte: șiretenie, instabilitate, tendință spre înșelătorie, superficialitate, critică, îndoială, mânie, limitare, lipsa de imaginație, teamă, ipohondrie, stres, timiditate, panică, obsesie la detalii, îngrijorare exagerată.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei pe bunadimineata.ro.

Balanță (23 septembrie – 22 octombrie)

Este o zodie masculină de aer, guvernată de planeta Venus. Balanța este foarte deschisă spre lume, societate și public, fiind o fire extrovertită. Existența ei depinde de ceilalți, deoarece nu are o individualitate foarte puternică. Are calitatea de a asculta persoana de lângă ea și poate avea mult succes atât în viața profesională, cât și în cea personală. Îi place să iubească și să fie iubită.

Calități: tandrețe, diplomație, amabilitate, colaborare, echitate, tact, înțelegere, imparțialitate, prietenie, toleranță, romantism, grație, cooperare, conciliere, justețe, echilibru, cinste, armonie, sociabilitate, seducție, frumusețe, blândețe, bunătate.

Defecte: superficialitate, snobism, inconstanță, frivolitate, nerăbdare, ezitare, indecizie, gelozie, imoralitate, dependență de ceilalți, tendință spre lene.

Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Este o zodie feminină de apă, guvernată de planeta Marte. Scorpionul este o fire misterioasă, carismatică și atrăgătoare pentru cei din jurul său. Este puternic, nu se lasă înfrânt, tenace și descurcăreț. Deși este sensibil și emoțional, Scorpionul nu își arată aceste sentimentele nici măcar față de cei apropiați, preferând să le țină sub control.

Calități: unitate, regenerare, exigență, reconstrucție, renaștere, autoanaliză, ambiție, motivație, pasiune, inteligență, energie, magnetism, spiritualitate, inițiere, curaj, îndrăzneală, vitalitate, instinct.

Defecte: ranchiună, răzbunare, răutate, autoritate excesivă, posesiune, gelozie, duritate, violență, intoleranță, temperament puternic, ironie, suspiciune, cinism, sadism, lipsa de discreție, secrete.

Săgetător (22 noiembrie – 21 decembrie)

Este o zodie masculină de foc, guvernată de planeta Jupiter. Săgetătorul este pasionat de călătorii, de culturi și limbi străine, este interesat de educație înaltă, de spiritualitate și de tot ce ține de credință. Se maturizează rapid, fiind atras de lucrurile mai serioase ale vieții, are idealuri înalte și face tot posibilul să le atingă.

Calități: generozitate, spirit filozofic, altruism, demnitate, corectitudine, moralitate, bun simț, echitate, înțelepciune, credință, aspirație, vânătoare, spirit aventurier, modestie, inteligență, independență, simțul umorului, etică, prietenie.

Defecte: superficialitate, idealism, credulitate, nerăbdare, impulsivitate, lipsă de tact, neînduplecare, tendința de a vorbi mult și de a se plictisi foarte rapid.

Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

Este o zodie feminină de pământ, guvernată de planeta Saturn. Capricornul este o persoană motivată, cu potențialul de a se face remarcat pe parcursul vieții sale. Viața profesională este foarte importantă pentru el și își stabilește idealuri înalte pe care face orice să le atingă. Poate fi o persoană respectată și recunoscută pe plan social.

Calități: hărnicie, organizare, conștiinciozitate, sârg, randament, logică, reflexie, seriozitate, detașare, răbdare, concentrare, perseverență prudență, ambiție, ordine, meditație, stabilitate, ascensiune, spirit practic, maturitate, înțelepciune.

Defecte: frugalitate, singurătate, bănuială, încăpățânare, negativism, pesimism, superioritate, orgoliu, răceală, suspiciune, avariție, inhibiții, teamă de schimbare, conservatorism, rigiditate.

Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie)

Este o zodie masculină de aer, dominată de planeta Uranus. Vărsătorul este persoana cu idei avansate, moderne, cu o tendință spre libertate și independență deplină. Fuge de constrângeri, preferând libertatea și avangardismul. Caută în permanență o transformare a sa și a lumii în care trăiește și caută să dobândească cât mai multe cunoștințe despre lucrurile înconjurătoare.

Calități: altruism, originalitate, universalitate, revoluție, cooperare, schimbare, spirit liber, independență, veselie, modernis, inovație, viteză, spirit de observare, cunoaștere, intelectualitate, simțul umorului, dedicare, sociabilitate, ingeniozitate.

Defecte: idealism, grabă, schimbare bruscă, impetuozitate, imprevizibilitate, excentricitate, lipsă de răbdare, nesupunere, rebeliune, utopie, grabă, anarhism, dezordine, îndrăzneală exagerată.

Pești (19 februarie – 20 martie)

Este o zodie feminină de apă, guvernată de planeta Neptun. Peștii au o mare putere de sacrificiu pentru cei apropiați, fiind sensibili la nevoile celor din jur. Personalitatea lor este dominată de compasiune și afecțiune față de alții, dorind mereu să se afle în preajma celor dragi și să se simtă utili. Se îngrijorează excesiv și uneori pot fi rupți de realitate, trăind în utopie.

Calități: imaginație, intuiție, simț al premoniției, receptivitate, sensibilitate, compasiune, putere de sacrificiu, inspirație, credință, clarviziune, devotament, tendință de a ajuta pe alții.

Defecte: visare, iluzie, auto-compătimire, pasivitate, renunțare, influențabilitate, lipsa de realism, depresie, instabilitate, negativism, neputință, panică, timiditate, melancolie.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei sau vezi mai multe despre zodia ta pe bunadimineata.ro.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *