spalat pe dinti
spalat pe dinti

10 lucruri pe care să nu le împarți niciodată cu cineva

Oamenii obișnuiesc să își împrumute unii altora diferite lucruri, de la bani până la haine, autoturisme și alte lucruri mult mai mărunte. Dacă anumite lucruri pot fi împărțite cu alte persoane, unele pur și simplu nu pot fi împrumutate altora și nu trebuie luate împrumut de la nimeni, niciodată.

Iată o listă cu 10 lucruri interzise pentru a fi date împrumut/luate cu împrumut:

1.Periuța de dinți – medicii stomatologi recomandă ca niciodată periuța de dinți să nu fie împărțită cu nimeni, nici măcar cu familia. Te expui riscului unor infecții și boli deoarece flora bacteriană din gura fiecăruia este diferită și niciodată nu vei ști ce afecțiuni gingivale are celălalt.

2.Rujul sau balsamul de buze – deși pare un gest inofensiv să oferi unei prietene balsamul tău de buze acesta este un gest riscant. Buzele sunt foarte sensibile și o poartă de contactare a unor boli, cum ar fi herpesul.

3.Penseta – niciodată penseta nu se împarte cu alte persoane deoarece există riscul transmiterii unor boli pe cale sanguină. Pe pensetă poate să rămână sânge dacă un fir de păr este smuls mai brutal.

4.Aparatul de ras – între lame se adună bacterii, celule moarte și chiar sânge. Nu faci altceva decât să intri în contact cu resturile de pe pielea celui care a folosit aparatul de ras și să te expui riscului unor boli care se transmit pe cale sanguină.

5.Unghiera – pare surprinzător, dar unghiera poartă bacterii și fungi de pe unghii. Totuși, dacă chiar trebuie împărțită cu alte persoane, trebuie dezinfectată bine înainte de utilizare.

6.Prosoapele – deși mulți obișnuim să folosim prosoapele la comun în familie, trebuie să știm că acestea poartă bacterii și celule moarte. Pentru o curățenie desăvârșită, se recomandă spălarea prosopului după ce a fost folosit de trei ori.

7.Deodorantul – dacă împărțim deodorantul cu alte persoane nu facem altceva decât să împărțim și celule moarte și eventuale urme de transpirație.

8.Căștile – niciodată nu vei ști ce boală poate să aibă posesorul căștilor și să ți-o împrumute odată cu căștile.

9.Săpunul solid – pe săpunul solid rămân bacterii și urme de murdărie de pe piele, de aceea este o cale ușoară de transmitere a unor posibile boli.

10.Peria de păr – este un obiect la fel de intim ca și periuța de dinți. Te expui riscului unor afecțiuni ale pielii scalpului împărțind peria de păr cu altcineva.

Dacă credeți că mai sunt și alte obiecte care nu ar trebui împrumutate, așteptăm mai jos sugestiile și comentariile voastre.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com