logo
Search
Generic filters
Exact matches only

15 lucruri esențiale din Codul Bunelor Maniere

Am putea spune cu lejeritate că Codul Bunelor Maniere este într-o continuă schimbare datorită vitezei cu care se transformă lumea. Ca să fim în ton cu prezentul, iată 15 lucruri esențiale pe care trebuie să le știi.

1. Când strănuți, tușești sau caști, pune întotdeauna mâna la gură, indiferent de distanța sau de relația pe care o ai cu o persoană. Este indicat să porți mereu la tine șervețele sau batistă.

2. La intrarea în mijloacele de transport în comun, întâi sunt lăsați să iasă afară cei care coboară, după care vor intra ceilalți pasageri.

3. Nu vorbi cu gura plină! Mestecă cu gura închisă! Mulțumește chelnerului când te servește!

4. Nu saluta ţinând mâinile în buzunare sau cu gura plină. Nu saluta făcând gesturi ample, nefireşti.

5. „O femeie nu poate fi lovită nici măcar cu o floare!”, nici măcar în glumă și nici nu se poate insinua lovirea unei femei.

6. Nu se recomandă utilizarea telefonului mobil în timpul mesei, în cursul unui interviu de angajare, la teatru sau cinematograf sau în orice alt loc în care se cere liniște. E nepoliticos în general să dai mai multă atenție telefonului mobil decât unei persoane.

7. Nu trebuie să fumezi țigări electronice în spații care nu sunt destinate fumatului, chiar dacă nu emană miros. Aceste îi pot deranja pe cei din jur.

8. E egoist să îți înclini spre spate spătarul scaunului în cursul zborurilor sau curselor care au loc în timpul zilei. Evită, de asemenea, să lovești cu picioarele în spătarul scaunului din faţă sau să te ridici ajutându-te de el.

9. Este foarte important să nu întrebi lucruri care nu te privesc, cum ar fi salariul cuiva sau alte întrebări personale.

10. Întotdeauna îmbracă-te în concordanță cu contextul evenimentului. Pe principiul: nu te îmbrăca cu blugi la o nuntă.

12. Nu presupune niciodată nimic despre nimeni. Dacă ai nelămuriri, găsește o metodă de a întreba direct și cu tact persoana respectivă.

13. Nu întrerupe niciodată o conversație purtată de alții și nu îți întrerupe interlocutorul când acesta îți vorbește. Așteaptă ca el să își termine ideea înainte ca tu să îi oferi o replică.

14. Nu îți impune punctele de vedere asupra celorlalți. Chiar dacă nu cădeți de acord, respectă-le părerea, ca ei să o respecte pe a ta.

15. Când scrii un email sau un mesaj unei persoane cu care nu ești foarte apropiat, încearcă să fii politicos.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.