Search
Generic filters
Exact matches only

3 metode de a-ți spori încrederea în tine

Încrederea în propriile forțe este un lucru care lipsește multora dintre noi. Fie pentru că ai eșuat, fie pentru că alții te-au făcut să crezi lucruri negativiste despre tine, sunt convinsă că există momente în care nu ai suficientă nădejde în tine pentru a face ceea ce îți dorești. Pentru momentele când simți că ai nevoie de un imbold în a face ceea ce-ți propui, iată câteva metode prin care poți obține mai multă încredere în tine.

Pozează ca un supererou

O metodă simplă, care să te facă să fii încrezptor pe termen scurt e să îți vizualizezi succesul. Asta poate fi atât de simplu, încât doar să îți imaginezi cum te vei simți atunci când vei atinge scopul pe care îl urmărești, poate fi amintirea unui succes anterior, poate fi o vorbă bună pe care ți-o spui singur sau  o simplă poziție de învingător, menținută pentru câteva minute în fața unei oglinzi. Așa că, data viitoare când ai nevoie de puțină încredere în tine, stai în fața oglinzii, îndreaptă-ți spatele și privirea, scoate pieptul înainte și pune-ți mâinile în șold. Vei simți cum poziția pe care o adoptă corpul tău, una de om încrezător, îți va păcăli creierul și vei avea un boost de încredere imediat.

Convinge-te că te poți îmbunătăți

Una dintre cele mai comune probleme care duc la lipsa de încredere a oamenilor e gândirea conform căreia nu poți să devii mai bun în ceea ce faci decât ești acum sau că talentul este o abilitate pe care ori o ai ori nu o ai. Experții TED talks sugerează ca atunci când simți că nu ai ceea ce trebuie ca să reușești, să te gândești dacă abilitatea de care ai nevoie e una fixă (precum culoarea naturală a ochilor tăi sau înălțimea pe care o ai) sau dacă e una care poate fi dobândită (precum masa musculară, educația și așa mai departe). Dacă această abilitate este una din categoria celor care poate fi dobândite, muncește spre a o dobândi și nu te opri până când nu reușești ce-ți propui.

Nu te lăsa învinsă de eșecuri

Eșecul este o parte a procesului de învățare, așa că nu concluziona că nu poți dobândi abilitatea de care ai nevoie pentru a ajunge unde îți dorești, din simplul fapt că prima încercare ți-a eșuat. Toată lumea face greșeli și toți avem momente în care lucrurile nu ies așa cum ar trebui. Ceea ce îi diferențiază pe cei încrezători de ceilalți oameni este faptul că aceștia au încredere că, în cele din urmă vor reuși, chiar dacă trebuie să eșueze de 900 de ori înainte să ajungă acolo. Încearcă să adopți această gândire și să îți îmbunătățești performanța în abilitatea respectivă pe măsură ce îți dai seama care ți-au fost greșelile.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *