logo
Search
Generic filters
Exact matches only

4 secrete ale relaţiilor care durează

Dragostea adevărată ni se pare de multe ori că există doar în filme. Rata divorţurilor a crescut fulminant, tot mai mulţi oameni trăiesc împreună, dar se despart după câţiva ani. Un studiu recent a încercat să afle care sunt motivele pentru care în relaţiile puternice, de lungă durată, dragostea încă mai există.  Studiul s-a numit: Dragostea de durată: Relaţii de cuplu în secolul 21. În linii mari, s-a dovedit că ceea ce contează cel mai mult pentru a menţine dragostea sunt lucrurile mărunte, gesturile mici de tandreţe pe care le facem zi de zi. Proiectul a identificat patru forme principale de practici pozitive pe care le poţi face într-o relaţie.

  1. „Hrănirea relaţiei”. Trebuie să găseşti modalităţi practice şi emoţionale prin care să hrăneşti relaţia zi de zi.  Află care sunt lucrurile mici care contează pentru partenerul tău şi încearcă să ţii cont de ele. La rândul tău, explică-i partenerului ce e important pentru tine şi ai grijă să fii şi tu la rândul tău mulţumită de această relaţie.
  2. Îmbrăţişările. Studiul a arătat că îmbrăţişările şi săruturile sunt la fel de importante ca şi sexul pentru a avea o relaţie de lungă durată în care dragostea nu dispare. După ce trece perioada în care sunteţi absolut înnebuniţi unul după altul, majoritatea cuplurilor sunt conştiente că nu vor face sex în fiecare zi. Dar aceste mici geturi de intimitate sunt extrem de importante pentru a-i transmite partenerului că vă simţiţi atraşi de el şi că vă e dor de atingerile lui.
  3. Investeşte în relaţie. Trebuie să adopţi ritualuri şi obiceiuri pentru a păstra romantismul de la început. Fie că vă programaţi seri în care să ieşiţi la întâlniri exact ca la început, fie că doar petreceţi în fiecare seară câteva minute în care vă priviţi adânc în ochi şi vă aduceţi aminte cum stăteaţi aşa pierduţi cu orele la începutul relaţiei, aceastea sunt mici ritualuri pe care e bine să le menţineti pentru a vă asigura că dragostea nu-şi pierde din intensitate.
  4. Marchează momentele importante. Ocazii precum anivesările sau celebrarea unui moment important în care aţi fost implicaţi amândoi sunt mijlocul perfect pentru a vă aduce aminte de trecut, de momentele bune sau mai puţin bune şi de cum aţi reuşit să treceţi împreună peste orice. Sărbătoriţi aceste momente fie cu o masă festivă, fie pur şi simplu luându-vă timpul necesar pentru a răsfoi un album cu fotografii.

Toate aceste practici trebuie însoţite de o comunicare cât mai sinceră şi de dorinţa de a lucra zi de zi pentru ca relaţia să nu se deterioreze şi dragostea să poată rămâne la fel de intensă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *