Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
antreprenor de succes
antreprenor de succes

5 calităţi ale unui antreprenor de succes

Ce diferenţiază un simplu antreprenor de un antreprenor de succes? Există anumite caracteristici comune ale tuturor antreprenorilor de succes? Este evident că nu orice antreprenor este o clonă perfectă a celuilalt. Ei provin din medii diferite, aparţin unor clase sociale distincte şi manifestă de multe ori interese opuse.

Cu toate acestea, există câteva calităţi care le determină succesul şi care sunt mai importante decât diferenţele lor specifice. Vom prezenta în continuare cele mai importante 5 calităţi ale unui antreprenor de succes.

  1. Încredere în capacităţile şi proiectele lor

Antreprenorii se arată extrem de mulţumiţi de ceea ce fac. Au o încredere puternică în ei, sunt hotărâţi şi dedicaţi proiectului lor.

Având un nivel crescut al siguranţei, ei sunt capabili să-și îndeplinească sarcinile chiar şi în condiţii de stres ridicat, înţelegând că provocările dificile aduc recompense pe măsură. În timp ce mulţi se concentrează pe obstacole, antreprenorii de succes îşi concentrează atenţia asupra premiului care rezultă în urma depășirii acestora.

  1. Determinare

Un antreprenor de succes nu renunţă niciodată la obiectivul său, fiind determinat să ajungă la un nivel înalt încă de la începutul carierei sale. El îşi setează, din start, anumite scopuri clare, fiind pregătit să întâmpine orice provocare.

Promiţându-şi din start că nu va renunţa indiferent de obstacolele ce îi ies în cale, el dezvoltă o rezistenţă în faţa dezamăgirii şi adversităţii care, mai mult decât orice, îi garantează drumul spre succes.

  1. Leadership şi capacitate de delegare

Niciun antreprenor nu poate construi totul de unul singur, aşa că formarea unei echipe devine la un moment dat, o necesitate. Antreprenorii de succes au abilitatea de a recunoaşte caracterul limitat al capacităţilor lor, angajând persoane ce au disponibilitatea de a se dedica în totalitate afacerii.

Un antreprenor remarcabil are un simţ crescut al recunoaşterii şi al dezvoltării abilităţilor angajaţilor săi, încurajând contribuţia acestora. Persuasiunea şi entuziasmul lui pot determina suportul necondiţionat al oamenilor din jur.

  1. Independenţă

Antreprenorii doresc să fie în control şi să nu fie direcţionaţi de către o altă persoană. Tocmai de aceea ei îşi construiesc singuri drumul, bazându-se pe talentele şi cunoştinţele proprii. Nu sunt obişnuiţi să primească ordine de la cineva şi nu caută o validare a competenţelor lor de către un superior.

Pentru ei, responsabilităţile nu devin niciodată copleşitoare datorită capacităţii lor ridicate de multitasking şi de dezvoltare permanentă a competenţelor.

  1. Capacitate de asumare a riscurilor

Contrar opiniei generale, antreprenorii de succes nu sunt dependenţi de risc. De cele mai multe ori, asumarea acestuia este fundamentată pe o analiză prealabilă a posibilităţilor de succes sau eşec, bazată pe un bogat conţinut informaţional.

Deşi asumarea riscurilor este un element al procesului antreprenorial, beneficiile acestuia sunt garantate doar de o cântărire a opţiunilor şi a modului în care riscul poate să afecteze posibilităţile viitoare de succes. Mai mult decât atât, antreprenorii au instincte naturale bune în privinţa managementului situaţiilor de risc ridicat.

Acestea sunt 5 dintre cele mai importante caracteristici ce diferenţiază un antreprenor de succes de unul mediocru. Însă am o întrebare pentru tine: crezi că există o calitate importantă pe care nu am menţionat-o în lista noastră?

Tudor Gădălean

Tudor Gădălean

„Cuvintele au o putere magică. Ele pot să scoată la suprafață cele mai puternice emoții și să determine toate acțiunile omului.” – Sigmund Freud

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *