logo
Search
Generic filters
Exact matches only

18 idei de cadouri perfecte pentru nuntă sau cununie civilă

cadou-de-nunta

Ai de onorat multe invitații de nuntă și poate nu îți permiți să faci o cinste în toată regula pentru fiecare dintre acestea. Dacă ți se aplică ce am spus în propoziția anterioară, gândește-te la opțiunea de a le oferi un cadou drăguț noilor însurăței, care să îi încânte și care să nu te coste o avere. Iată câteva idei pentru un astfel de cadou:

1. Electrocasnice

Foto by freepik.com

Tinerii însurăței vor avea nevoie cu siguranță de câteva electrocasnice de îndată ce se vor muta la casa nouă și ai putea să le sari în ajutor cu câte ceva, în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție. Poți alege între un prăjitor de pâine, un robot de bucătărie, cuptor cu microunde, mixer sau un aparat de cafea.

2. Piese de mobilier

Foto by freepik.com

Dacă le cunoști foarte bine gusturile și ești și foarte apropiat de miri, motiv pentru care ai și un buget mai mare dedicat nunții lor, atunci o masă cu patru scaune, o canapea sau o mașină de tuns iarba ar fi câteva opțiuni la care te-ai putea gândi.

3. Accesorii vestimentare

Foto by freepik.com

În cazul în care te pricepi la accesorii și știi cam ce li s-ar potrivi tinerilor căsătoriți, ai putea face o sesiune de shopping dedicată exclusiv lor. Poți alege câteva accesorii vestimentare, de la o curea de piele pentru el și o poșetă sau geantă din elegantă pentru ea, până la o geantă de piele pentru el și un portofel pentru ea.

4. Un calendar retro

Dacă vrei să îi ajuți să marcheze trecerea timpului într-un mod cât mai vizil, atunci un calendar retro îi va motiva pe tinerii însurăței să dea mai mult de la ei în fiecare zi și să trăiască din plin. Este practic, iar designul îi dă o notă de rafinament pentru a marca anul marelui pas.

5. Un set de butoni pentru mire și o pereche de cercei pentru mireasă

   

Un set de butoni pentru mire cu tematica sau eleganți și o pereche de cercei pentru ea sunt bijuterii care s-ar potrivi foarte bine, fiind elegante și cu semnificație simbolică. Dacă cei doi decid să poarte cadourile de la tine în ziua nunții lor, atunci vei fi cu atât mai norocos că tu ai fost cel care le-a ales pentru ei.

6. O busolă vintage

Busola este un instrument care simbolizează îndrumare și decizii, așadar pentru nuntă și viața în doi va fi un cadou foarte potrivit. Astfel le vei furniza în mod indirect un obiect care să le călăuzează pașii în viața de familie, așa cum și busola îl îndrumă pe călător.

7. Un set de șah magnetic

Orice tip de jocuri poate fi un cadou inedit pentru tinerii însurătei, iar dintre acestea, un set de șah magnetic le va provoca inteligența și răbdarea. Este ușor de transportat și are un design foarte elegant, astfel că îl vor folosi cu siguranță foarte des.

8. Un set de scris retro

Pentru mirii  intelectuali, care petrec ore în șir la birou, printre documente, un set de scris retro poate fi un cadou de care se vor bucura cu adevărat. Este rafinat, are un design aparte și se deosebește de stilourile normale prin simbolul timpului.

9. Vouchere

La mare căutare printre cadourile pentru tinerii însurăței sunt și voucherele. Dacă ești foarte apropiat mirilor și știi unde își vor petrece luna de miere, atunci le poți oferi câteva vouchere pentru câteva locații din destinația aleasă, un bilet la SPA sau câteva zone de divertisment la care cei doi încă nu s-au gândit. Se vor bucura de acest cadou și sigur vor încerca să folosească voucherele, cel puțin din curiozitate, să vadă ce surpriză le-ai pregătit.

10. Daruri personalizate cu inițialele sau numele lor

Aceste tipuri de cadouri pot fi chiar două halate de baie sau două prosoape, cu design asemănător și un semn distinctiv pentru a nu fi confundate. Fie că optezi pentru numele complet sau discret, doar inițialele, cadourile îi vor pune pe cei doi în prim plan și le va oglindi sentimentele față de celălalt de fiecare dată când le vor purta.

11. Un city break într-un oraș romantic

Foto by Freepik,com

Pentru cei care apreciază mai mult experiențele și timpul petrecut împreună decât lucrurile material, un cadou ce constă într-o călătorie poate fi mult mai apreciat decât o piesă de mobilier sau un aparat electrocasnic. Cumpără-le două bilete de avion pentru un city-break la Roma sau la Paris, rezervă-le o cameră de hotel prin Booking sau Airbnb și surprinde-i cu magia călătoritului.

12. Kit mesaj în sticlă

Un cadou mai deosebit pentru nuntă ar fi un kit cu un mesaj în sticlă, care amintește de naufragiații din larg ce caută ajutor la mal. Mesajul poate fi unul romantic sau câteva gânduri sincere pentru cei doi și poate fi păstrat ca și obiect decorativ în casă, dacă se va potrivi cu stilul acesteia. Este un cadou mai deosebit, mai ales dacă alegi mesajul potrivit care să fie introdus în sticlă.

13. O ramă foto tip arbore genealogic

Dacă vrei să fii foarte sentimental și știi că și mirii țin foarte mult la valorile familiei, atunci o ramă foto de tip arbore genealogic, cu spații diferite pentru fiecare membru al familiei, de la străbunici la nepoți, poate fi un cadou deosebit pe care cei doi îl vor aprecia. Acesta va putea fi admirat de către musafirii mirilor și va aduce toată familia împreună prin alăturarea portretelor tuturor.

14. Ingredientele pentru o cină romantică în doi

cos-picnic-romantic_240470

Sursa foto: © Tracyd

În stilul coșurilor cu bunătăți trimise de sărbători de companii, pregătește-le un coș cu ingredientele necesare unei cine romantice. Poți chiar să folosești o sită de paste pe post de coș. Ambalează-le frumos cu celofan și vei vedea cum prietenii tăi proaspăt căsătoriți vor aprecia cadoul tău.

15. O hartă personalizată

harta_6077315

Sursa foto: © Orangeline

Un cadou simbolic, dar frumos este să pui istoria noului cuplu pe o hartă în care să marchezi locurile în care au avut evenimente importante până acum (Aici s-au cunoscut, aici s-au logodit, prima vacanță împreună, aici au făcut nunta etc). În funcție de locurile cu care trebuie să „lucrezi” poți face chiar un colaj cu bucăți de hartă care să indice locurile respective și semnificaţia acestora.

16. Șorțuri personalizate

sorturi personalizate

Sursa foto: © Gettingpersonal

Într-o familie modernă, ambii parteneri vor găti, de cele mai multe ori. Și ce e mai plăcut decât o sesiune de gătit în doi pentru proaspăt căsătoriți? De aceea, le poți oferi cadou un set de șorțuri care să îi caracterizeze pe fiecare.

17. O cutie cu amintiri

cutie-cu-amintiri_16515261

Sursa foto: ©  Mcarrel

Le poți pregăti o cutie de amintiri pe care o poți sigila și inscripționa cu mesaje precum „cutie de prim ajutor în caz de probleme în căsnicie” sau” a se deschide la 10 ani de căsnicie”. În interior poți pune invitația de la nuntă, împreună cu poze și amintiri frumoase ale celor doi.

18. Ceva de care să aibă grijă împreună

cuplu-planteaza-copac_3445508

Sursa foto: © Kutt Niinepuu

Dacă un animăluț iese din discuție, provoacă-i să-și exerseze calitățile de familiști având grijă de o plantă. Poți personaliza ghiveciul florii respective pentru a se potrivi stilului lor și pentru a le servi drept amintire a sarcinii pe care le-ai încredințat-o.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *