logo
Generic filters
Exact matches only

5 lucruri pe care trebuie să le faci în viață

Sursă foto: dreamstime.com

Viața ta este ca o poveste, însă, spre deosebire de povestea născocită a cărei final poate fi schimbat, tu nu poți schimba nimic din ceea ce se întâmplă. Poți, în schimb, crea continuarea poveștii tale prin acțiunile pe care le faci. De aceea, este important să îți păstrezi amintiri și mărturii ale activităților tale, pentru ca, la final, să ai povestea pe care ai vrut-o, nu cea pe care ai primit-o de la viață. Eu sunt convinsă că trebuie să ai parte de câteva aventuri înainte să spui că povestea ta e una fericită. Iată câteva astfel de aventuri pe care nu trebuie să le ratezi:

Călătorește pe un nou continent

Toată lumea îți spune că e bine să călătorești, însă nu te rezuma la asta. Ca să descoperi o cultură cu adevărat nouă, oameni diferiți de cei pe care îi cunoști și să ai parte de o aventură cum se cuvine, e nevoie să călătorești pe un nou continent. Fă asta cel puțin o dată și sunt convinsă că, indiferent de situație, va fi o experiență de neuitat.

Înfruntă-ți cea mai mare teamă

Toată lumea se teme. Unii de întuneric, alții de insecte, alții de viață, iar alții de moarte. Încearcă să nu ajungi în ultimul moment din viața ta cu o frică în spate. Permite-i fricii să fie un personaj în povestea vieții tale, însă nu îi oferi un rol decisiv. Frica este ca un bodyguard personal care tot ce își dorește e să te protejeze, însă te poate proteja și de experiențe plăcute, așa că înfrunt-o și fă ceea ce ți-e frică să faci.

Citește cel puțin 100 de cărți

Nimic nu poate înlocui experiența unei cărți bune. Dacă stai să te gândești, 100 de cărți sunt puține într-o viață. Astfel, indiferent de genul cărților pe care preferi să le citești, asigură-te că citești. Îți vei asigura și o cultură generală, o sursă de inspirație și creativitate, o escapadă din realitate și orice altceva mai vrei datorită acelor pagini.

Scrie ceva

Nu, nu mă refer la lista pentru cumpărături. Fiecare dintre noi are în cel puțin un moment inspirația necesară pentru a scrie ceva, indiferent dacă acel ceva e o carte, un cântec, o poezie sau o pagină de jurnal. Este o oportunitate bună de a lăsa în urma ta ceva valoros, iar prin valoros nu mă refer la valoarea artistică, mă refer la amprenta personalității tale pe care o lași scrisă în acele cuvinte.

Învață să spui nu

E ceva magic să ajuți pe cineva atunci când are nevoie de tine, însă lucrurile nu stau întotdeauna așa. Învață să spui nu atunci când situația ți-o cere și vei trăi o viață mult mai liniștită și mai plină de activități pe care chiar îți dorești să le faci.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *