Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 motive pentru care să alegi un aragaz electric

Fie că ești bucătar pasionat, amator sau ocazional, aragazul este unul dintre obiectele electrocasnice care nu poate să lipsească din nicio casă. Acesta trebuie să îți asigure tot suportul pentru a prepara cele mai delicioase bucate, rapid și sigur.

Chiar dacă printre cele mai populare tipuri de aragazuri se numără cele pe gaz, în ultima perioada cele electrice au devenit tot mai populare, acest lucru datorându-se în primul rând beneficiilor pe care aceasta de prezintă, dar și din perspectiva siguranței.

Iată 5 motive pentru care merită să investești într-un aragaz electric.

Aragazul cu cuptor electric oferă mai mult control asupra gătitului

Unul dintre cele mai importante beneficii a aragazului cu cuptor electric este temperatura uniformă pe toată durata coacerii preparatelor. Altfel spus, în cazul acestui tip de aragaz avem un control mai mare asupra temperaturii, iar aceasta este răspândită uniform pe toată suprafața cuptorului. În acest fel, nu trebuie să mai stăm cu grijă că, într-o parte preparatul o să se ardă, iar în altă parte va rămâne crud. De asemenea, riscul prinderii mâncării de pereții vasului este minimă, acest lucru datorându-se tot căldurii care vine din toate părțile.

Un aragaz electric îți oferă mai multă siguranță față de unul tradițional

Spre deosebire de un aragaz normal, cel electric conferă o siguranță mai mare, deoarece curentul electric este mult mai stabil decât gazul. În cazul în care trebuie să pleci de acasă pentru o perioadă scurtă de timp, poți să setezi o temperatură mai mică, sau un anumit timp de coacere, și să lași mâncarea să se facă în voie, eliminând teama că poate să se întâmple ceva.

Este ideal pentru persoanele care locuiesc în mediul rural

Dacă locuiți într-o zonă rurală sau în zone care nu sunt racordate la rețeaua de gaz, ai un motiv în plus pentru care merită să alegi un aragaz electric în locul celui pe butelie. Astfel, vei elimina din start procesul de schimbare sau reîncărcarea periodică a buteliei, iar în plus nu riști să rămâi fără gaz atunci când vrei să prepari anumite bucate.

Diverse funcții de gătite a mâncării

Spre deosebire de aragazurile tradiționale, cele electrice vin cu o serie de funcții care ne ajută să pregătim mâncarea într-un mod cât mai rapid și convenabil. Printre acestea se numără funcțiile de decongelare rapidă, gătire asistată de ventilator, gătire rapidă, rețete presetate, funcție de autocurățare, etc.

Importanța inducției în alegerea unui aragaz electric

Atunci când alegem un aragaz electric, este foarte important să ținem cont și de faptul că are sau nu inducție. Unul dintre avantajele aragazului cu inducție, pe lângă cele prezentate mai sus, este riscul minim de accidentare în timpul gătirii. Astfel, în timpul funcționării, se încălzește doar suprafața care intră în contact direct cu oala, restul suprafeței rămânând rece. Pentru aceasta este nevoie și de oale speciale pentru gătit, dar acestea se găsesc foarte ușor, iar prețurile sunt convenabile.

Acestea sunt cele mai importante beneficii ale unui aragaz electric.

Tu ce fel de aragaz folosești? Așteptăm răspunsul tău la secțiunea de comentarii de mai jos!

Cover - Sursă foto: freepik.com
Liliana

Liliana

Liliana este pasionată de lectură, călătorii și marketing. Îi place să fie la curent cu tot ce mișcă în mediul online și să descopere oameni, locuri și culturi noi. A absolvit turismul la Cluj, dar viața ei profesională a luat o nouă întorsătură în urma participării la prima ediție a Online Marketing Academy by Google Romania.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *