Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 reguli pentru a-ţi da întâlnire cu fostul partener al celui mai bun prieten

Multă lume susţine că nu şi-ar da niciodată întâlnire cu fostul partener/fosta parteneră a unui prieten. Această categorie de oameni consideră cu tărie că acest lucru este greşit, imoral, lipsit de respect şi că dacă un prieten le-ar face asta lor, nu ar mai vorbi niciodată cu el. Totuşi, există cazuri când atracţia, şi mai apoi dragostea, este atât de mare, încât această regulă nescrisă nu o poate împiedica să înflorească. Dacă ţi se întâmplă să te îndrăgosteşti de fostul/fosta celui mai bun prieten, iată câteva reguli de care trebuie să ţii cont.

  1. Nu bârfi. Te afli într-o situaţie delicată, aşa că ai grijă ce discuţi şi cum discuţi despre cealaltă persoană în prezenţa actualului partener. Probabil nici unul dintre ei nu va avea încredere în tine 100% la început, până nu le demonstrezi că nu te cerţi cu unul şi mergi să i te plângi celuilalt.
  2. Nu vorbi de rău. În special dacă nu mai sunteţi momentan în relaţii la fel de bune sau dacă ai mici certuri, nu te duce de la unul la altul să-ţi descarci sufletul. Amândoi au avut la un moment dat sentimente unul pentru celălalt şi nu e frumos să îi vorbeşti de rău şi să te plângi de comportamentul lor. Dacă simţi nevoia să discuţi despre unul dintre ei, cel mai bine este să găseşti o persoană care este neutră în această situaţie.
  3. Respectă-le limitele. Dacă, de exemplu, actualul partener refuză să meargă la o petrecere pentru că şi prietenul tău va fi acolo, respectă-i dorinţa fără a face presupuneri că încă mai au sentimente unul pentru celălalt. Pur şi simplu vor să evite o situaţie incomodă pentru toată lumea. Dacă îi vezi că nu se simt confortabil unul în prezenţa celuilalt, nu mai insista să vedeţi un film împreună sau să ieşiţi în oraş.
  4. Nu te băga în fosta relaţie. Ai putea fi tentat să afli ce nu a mers bine în relaţia lor ca să poţi evita unele lucruri şi să nu faci aceleaşi greşeli. Dar trebuie să înţelegi că fiecare relaţie e diferită şi îţi vei face doar mai mult rău săpând în trecut.
  5. Gândeşte-te bine înainte de a face o astfel de alegere. Trebuie să analizezi cât de importantă este relaţia pe care o ai cu prietenul tău cel mai bun şi să vezi dacă merită. E foarte posibil ca relaţia voastră să nu mai fie niciodată la fel şi să pierzi de ambele părţi. E un risc pe care ţi-l asumi, dar asigură-te că merită.

Foto

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *