Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 trucuri pentru a transforma frica în curaj

E interesant cum un lucru intangibil are efecte atât de mari în viaţa noastră şi mai ales, efecte negative. Fără ajutorul unei atitudini pozitive, frica pune stăpânire de multe ori pe viaţa noastră şi ne afectează deciziile pe care le luăm în momente cruciale din viaţa noastră. Iată 5 trucuri la care poţi apela zilnic pentru a scăpa de frică şi pentru a deţine controlul în orice situaţie.

  1. Ia o gură de aer proaspăt. O simplă plimbare prin natură pentru a-ţi limpezi mintea te poate ajuta mult. Tot ce trebuie să faci e să laşi grijile deoparte, inclusiv frica şi să te bucuri de ceea ce are natura de oferit.
  2. Fă exerciţii cât mai des. Ştii sentimentul acela când vrei să faci sport, dar parcă pur şi simplu nu te poţi ridica de pe canapea? E mai mult decât lipsa de motivaţie. E frica ce te priveşte în ochi spunându-ţi că nu eşti capabil să te ţii de antrenamente. Nu te mai gândi de două ori, nu mai analiza totul atât de amănunţit. Ridică-te şi schimbă ceva.
  3. Consumă alimente benefice. Pe lângă exerciţii, trebuie să ai grijă de tine şi cu o alimentaţie sănătoasă. Încearcă să consumi cât mai multe fructe şi legume şi să elimini încet alimentele de origine animală. Poate că aceste schimbări care au legătură mai mult cu partea fizică ţi se pare că nu sunt legate direct de modul în care poţi aborda frica, dar trebuie să înţelegi că totul porneşte de la echilibru şi de la sănătate fizică şi pshică. Trebuie să fii un om puternic şi sănătos pentru a avea curajul de a înfrunta provocările vieţii.
  4. Lucrează zilnic la schimbare. Încearcă să te îndepărtezi de oamenii negativi pe care îi ai în jur. Ei sunt cei care de multe ori sădesc frica în mintea ta şi îţi spun constant că nu ai să reuşeşti. Dacă sunt oameni foarte apropiaţi pe care nu ai cum să-i îndepărtezi, încearcă să-i ajuţi pe ei să fie mai pozitivi. Încearcă să aflii ce îi face fericiţi şi să îi ajuţi pentru a aduce schimbări în bine şi în viaţa lor.
  5. Afirmă! Afirmă! Afirmă! Toată lumea a aflat deja de puterea afirmaţiilor pozitive. Trebuie să te focusezi pe visele tale şi să te vezi deja în situaţii în care ai mult succes. Frica o să dispară cu fiecare moment în care alegi conştient să fii încrezător în tine şi să nu o laşi să te ţină înapoi. Analizează lucrurile pe care le spui des şi transformă-le în afirmaţii pozitive.

Poate că ţi se par nişte lucruri mărunte, dar aceste trucuri, practicate zilnic, te pot ajuta să îţi înfrunţi fricile şi să ai mai mult curaj în luarea unor decizii care pot fi definitorii pentru viitorul tău.

Foto

Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *