Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
plita electrică cu inducție
plita electrică cu inducție

Avantajele gătitului pe plita electrică cu inducție

Gătitul prin inducție este una dintre cele mai sigure alternative existente pe piață. După cum le spune și numele, aceste plite folosesc inducția electromagnetică pentru a încălzi vasele metalice așezate pe suprafața lor. Riscul de accidentare în timpul gătitului este minim, deoarece plita se încălzește doar la baza vasului, restul suprafeței rămânând aproape rece. De asemenea, după ce plita este închisă, aceasta se răcește aproape instantaneu. Iată care sunt și principalele avantaje ale unui astfel de gătit:

Nu există riscul de inhalare a gazelor arse

Spre deosebire de aragazurile clasice, în cazul folosirii unui plite cu inducție nu va exista riscul arderii picăturilor de grăsime sau a alimentelor căzute pe suprafața de gătit. Suprafața vitroceramică a plitei se va încălzi doar în momentul în care va fi amplasat un vas cu bază magnetică. În cazul în care vom așeza alte tipuri de vase, aceasta va rămâne rece.

Suprafața plitei cu inducție este mult mai ușor de curățat

Nemaiexistând riscul arderii alimentelor căzute accidental pe plită în timpul gătitului, sistemele de gătit cu inducție sunt mult mai ușor de curățat și întreținut. Este suficientă ștergerea rapidă cu o lavetă umedă imediat după ce procesul de gătire a fost finalizat, fiind recomandată și curățarea ocazională cu produse speciale pentru suprafețele din sticlă sau ceramică.

Aragazul cu inducție este mult mai sigur

Având în vedere că pentru încălzirea plitei se folosește curentul electric, acesta este mult mai sigur și mai stabil decât gazul. Nu există riscul unor scăpări de gaze, iar modul de administrare al temperaturilor se face digital, ceea ce îl face mult mai precis. În cazul în care aveți o oală „pe foc” și trebui să mergeți să mai cumpărați ceva, puteți face acest lucru în siguranță.

Alimentele gătite pe plita cu inducție vor fi mult mai gustoase

Datorită faptului că acest tip de plite folosesc un alt sistem de încălzire decât cele clasice, vasele achiziționate trebuie să fie din inox cu fund magnetic. Nu putem folosi orice tip de vas, mai ales cele din aluminiu care nu sunt prietenoase cu sănătatea noastră. Aluminiul este un metal radioactiv și produce modificări chimice la nivelul preparatelor.

Astfel, vasele din inox realizate special pentru plitele cu inducție sunt de o calitate superioară, păstrând și gustul autentic al mâncării în timpul preparării. Chiar dacă investiția este mult mai mare la început, acestea vor rezista o perioadă mult mai îndelungată.

Timpul de preparare al bucatelor este mult mai scăzut

Procesul de gătire pe un aragaz cu inducție se desfășoară mult mai rapid, deoarece aceste plite se încălzesc aproape instantaneu. Unele modele vin cu o serie de funcții care te ajută să-ți eficientizezi timpul petrecut în bucătărie (reglarea puterii de încălzirea a plitei sau funcția de Boost care te ajută să prepari alimente într-un timp cât mai scurt).

Atunci când te hotărăști să achiziționezi o astfel de plită sau aragaz electric cu inducție trebuie să ții cont și de spațiul mai mare pe care îl ocupă sau de circuitele electrice dedicate. În cazul în care vrei să alegi cel potrivit model pentru bucătăria ta, ține cont de aceste sfaturi, iar gătitul și curățarea bucătăriei vor deveni o plăcere!

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Liliana

Liliana

Liliana este pasionată de lectură, călătorii și marketing. Îi place să fie la curent cu tot ce mișcă în mediul online și să descopere oameni, locuri și culturi noi. A absolvit turismul la Cluj, dar viața ei profesională a luat o nouă întorsătură în urma participării la prima ediție a Online Marketing Academy by Google Romania.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *