Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Casă sau apartament?

Atunci când începi să cochetezi cu gândul de a-ți cumpăra propria locuință, începi să îți pui întrebări legate de preț, zona în care se află sau dacă vrei casă sau apartament. Pentru că nevoile fiecărui om sunt diferite, avantajele și dezavantajele locuitului la casă sau în apartament sunt destul de flexibile. Totuși, iată câteva argumente pro și contra fiecăreia.

Când locuiești într-o casă

Cei cărora le place să stea la casă îți vor da argumente cum că la casă nu trebuie să plătești cheltuieli de întreținere, nu deranjezi pe nimeni cu muzică tare, sărit sau gălăgie la ore târzii; nu te spionează niciun vecin să vadă câtă lume vine la tine sau când ajungi acasă; că ai acces la curtea proprie și că ai mai multă libertate per total. O casă îți oferă libertate arhitecturală, practic, poți face ce fel de renovări vrei. Partea proastă e că în locul acelor cheltuieli de întreținere vei plăti impozite pentru casă și teren; având o suprafață mai mare în casă decât în apartament facturile la utilități pot fi mai ridicate; o casă este mai predispusă să fie jefuită decât un apartament, statistic vorbind.

Când locuiești în apartament

Dacă locuiești într-un apartament, știi deja că ești puțin mai constrâns să te comporți într-un anumit fel, pentru a putea coabita cu vecinii de pe palier. În plus, cumpărând un apartament nu vei putea face modificări structurii de bază a spațiului (a pereților de susținere). Trebuie să plătești întreținerea la bloc, dar întreținerea apartamentului (curățenie, reparații etc) se face mult mai ușor decât într-o casă. Vecinii pot să te ajute atunci când ai nevoie. Pe de altă parte, poți avea parte de vecini urâcioși, cu care să nu te înțelegi, ești limitat când vine vorba de petreceri, muzică sau gălăgie. Totuși, există șanse mari ca, locuind în apartament, să fii mai aproape de stațiile de transport în comun și să îți fie mai ușor să ajungi în multe locuri.

Când faci alegerea

Momentul în care pui în balanță dacă ți se potrivește o casă sau un apartament este momentul în care trebuie să ții cont de planurile tale pe termen lung. Dacă intenționezi să întemeiezi o familie în următorii ani, ține cont de acest detaliu când alegi. Totodată, atunci când iei decizia, gândește-te la care sunt lucrurile de care vrei să te bucuri în noua ta locuință și care sunt cele în jurul cărora poți face un compromis. Desigur, de cele mai multe ori trebuie să ții cont și de bugetul pe care îl ai pentru achiziționarea unei locuințe.

Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *