Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
petrecere-de-sarbatori
petrecere-de-sarbatori

Ce nu trebuie să faci când participi la o petrecere de Crăciun

Sărbătorile de iarnă sunt un motiv perfect pentru a ne întâlni cu familia și cu prietenii. Unii preferă o atmosferă intimă, doar cu cei foarte apropiați, în timp ce altora le place să facă petreceri cu un număr mai mare de invitați.

Dacă sunteți chemați la o petrecere de Crăciun sau de Revelion, trebuie să țineți cont de câteva reguli pentru a nu fi acea persoană care strică cheful tuturor sau pe care gazda o va ține minte pentru a nu o mai invita și anul viitor. Este posibil să fiți acea persoană nepoliticoasă fără să vă dați seama. Putem jigni pe cineva în mod involuntar, așadar mare atenție la maniere.

1. Dacă apăreți gripat sau răcit foarte tare la o petrecere nu doar că nu vă veți simți bine, dar îi expuneți și pe ceilalți la îmbolnăvire. Veți atinge obiecte, mâncare, veți da mâna cu invitații sau îi veți îmbrățișa. Toate acestea contribuie la răspândirea virușilor.

2. Sub nicio formă nu trebuie să sosiți acasă la gazda petrecerii mai devreme. Nu este politicos. Ori ajungeți fix la ora programată, ori puțin mai târziu.

3. De obicei, când mergem la o petrecere aducem o sticlă cu băutură sau un desert. Trebuie evitat ca desertul să fie ceva care să necesite preparare.

4. Chiar dacă ești bun prieten sau rudă cu gazda, nu este politicos să hoinărești prin casă. Dacă ai nevoie de câteva minute de odihnă, trebuie să ceri permisiunea.

5. La finalul petrecerii, este posibil ca gazda să vă îndemne să luați la pachet din mâncarea și băutura rămasă. Cel mai bine este să luați un pachețel foarte mic. Niciodată să nu pregătiți de acasă caserole sau alte recipiente. Nu este politicos.

6. Nu este politicos nici să folosiți smartphone-ul foarte mult. Veți răspunde mai târziu sms-urilor și mesajelor de pe rețelele de socializare. O petrecere este pentru a socializa „live”.

7. Nu trebuie să stați așezat pe scaun/fotoliu toată seara. Întrebați dacă gazda are nevoie de ajutor, socializați cu cei din jur.

8. Nu aduceți critici legate de modul de servire, mâncare sau băutură. Rolul petrecerii este ca lumea să se distreze și nu să fie atentă la detalii mărunte.

9. Dacă postați fotografii pe rețelele de socializare aveți grijă ca toți cei din fotografii să fie într-o postură care îi avantajează. Întrebați-i dacă le place cum arată în fotografie înainte de a le face publice.

Cover - Sursă foto: pixabay.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *