Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
masina-de-spalat-rufe
masina-de-spalat-rufe

Cele mai importante aspecte ale unei mașini de spălat

Mașina de spălat haine a devenit esențială în orice gospodărie, ea ajutând la curățarea și igienizarea hainelor într-un timp mult mai scurt decât atunci când activitatea este făcută manual. Și atunci, este esențial să cunoaștem cele mai importante aspecte ale unei mașini de spălat, pentru ca investiția noastră în cumpărarea acesteia să fie una rentabilă. Iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o mașină de spălat haine.

Capacitatea cuvei

Cel mai important lucru, și primul la care ar trebui să fi atentă atunci când cumperi o mașină de spălat, este capacitatea cuvei. În funcție de volumul de haine pe care îl speli în mod constant (și implicit de numărul de persoane care împart locuința), cuva ar trebui să fie mai mică sau mai mare. Sugestia noastră e să alegi o mașină de spălat care poate spăla între 4 și 7 kg de haine deodată. Astfel, nu vei fi nevoită să speli haine de prea multe ori pe săptămână, economisind și timp, dar și banii pierduți pe consumul de detergent, apă și energie electrică.

Consumul energetic

Dacă tot am menționat mai sus de consumul energetic al mașinii de spălat rufe, este recomandat să optezi pentru una din clasa energetică A, adică cea care consumă cel mai puțin. Astfel portmoneul tău nu se va subția prea tare de câte ori vei spăla rufe. În plus, dacă obișnuiești să speli la ore târzii, încearcă să optezi pentru un model care are un nivel mai redus de zgomot. În acest fel, nu riști să trezești tot blocul cu activitatea ta.

Funcții suplimentare

Pe lângă funcțiile clasice de spălare și limpezire, mașina de spălat modernă trebuie să îndeplinească și alte sarcini. Eliminarea părului de animale de pe rufe poate fi o funcție suplimentară extrem de utilă pentru cei care dețin animale de companie. La fel poate fi și funcția de uscare pentru cei care au timpul liber extrem de limitat. De fapt, dacă ceea ce îți dorești e o mașină de spălat cu uscător, îți poți alege un model de aici. Alte funcții utile pot fi cele pentru centrifugare, spălarea țesăturilor fine, spălarea hainelor din lână, igienizarea hainelor de bebeluș și așa mai departe.

Buget

În mod evident, bugetul este un factor decisiv în achiziția unei mașini de spălat. Pentru ca aceasta să reflecte nevoile tale, asigură-te că aloci un buget ideal (care reprezintă suma pe care ți-ai dori să o cheltuiești pe un astfel de produs) și un buget realist (care reprezintă plafonul maxim în care vrei să te încadrezi cu această achiziție). Încearcă să te încadrezi între cele două bugete și asigură-te că acestea sunt proporționale cu așteptările pe care le ai de la mașina ta de spălat.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *