logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cinci idei simple și eficiente de curățare a saltelei de pe pat

curatare-saltea

Salteaua de pe pat este unul dintre locurile din casă în care se adună bacterii, resturi de piele moartă și vietăți pe care nu le vedem cu ochiul liber, dar mișună în voie sub noi și pe noi în timp ce ne odihnim. Nu este suficient să schimbăm așternuturile pentru a avea un pat curat cu adevărat. Este nevoie ca, periodic, să curățăm salteaua.

Iată câteva idei de curățare eficientă a saltelei de pe pat:

Folosește aspiratorul

Odată cu schimbarea așternuturilor, folosește aspiratorul. Curăță bine salteaua și treci de mai multe ori cu aspiratorul pe toată suprafața. Acesta va absorbi praful, firele de păr de animale de companie și orice alte resturi care se adună pe suprafața saltelei.

Folosește o soluție specială

Poți prepara în casă câteva soluții cu care să cureți salteaua. De exemplu, apă oxigenată, săpun lichid și bicarbonat de sodiu. Toate acestea se amestecă într-un recipient cu pulverizator în capăt, se stropește salteaua și se curăță cu un burete sau o lavetă. O altă metodă de curățare a saltelei este o pastă care se obține din suc de lămâie și sare. Se aplică acest amestec pe pete, se lasă să acționeze și apoi se curăță cu un burete umed. Un alt amestec care se poate folosi pentru curățarea petelor este tot pe bază de bicarbonat de sodiu: o parte bicarbonat și două părți apă se amestecă, se aplică cu o lavetă pe pete și se lasă să acționeze timp de 30 de minute.

Folosește bicarbonat de sodiu

Împrăștiați pe toată suprafața saltelei un strat subțire de bicarbonat de sodiu și lăsați-l să acționeze timp de mai multe ore. Bicarbonatul va absorbi orice urmă de lichid de la soluțiile de curățat prezentate anterior și va lăsa salteaua curată și cu un miros proaspăt. Mai treceți o dată cu aspiratorul peste saltea pentru a înlătura praful de bicarbonat de sodiu.

Scoate salteaua la soare

Dacă locuiți la casă sau aveți un balcon mare, deschis, scoateți salteaua la soare. Este o metodă perfectă de aerisire a acesteia și de distrugere, în mod natural, a bacteriilor.

Protejează-ți salteaua

Este foarte important să aveți o cuvertură pentru saltea. Aceasta ajută la păstrarea curată, pentru mai mult timp, a saltelei. Când considerați că este cazul, este foarte simplu să luați cuvertura de pe pat, o puneți în mașina de spălat și o spălați.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *