logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Criterii pentru a alege cele mai bune electrocasnice pentru tine

electrocasnice_1915706

Nevoile oamenilor în materie de electrocasnice diferă, iar pentru a ne asigura că alegem cele mai bune electrocasnice care să atingă acele nevoi, e necesar să ținem cont de câteva criterii, atât în ceea ce privește funcționalitatea acestor electrocasnice, cât și în ceea ce privește frecvența utilizării acestora. Iată pe ce anume să îți bazezi cumpărăturile de aparatură electrocasnică:

Frecvența folosirii și spațiul disponibil

Pentru a stabili un buget care să îți poată permite să cumperi un produs eficient, fără să sară de suma maximă pe care vrei să o cheltuiești, trebuie să stabilești cât de des vei folosi acel aparat, dar și care este locul din casă în care el va fi amplasat. Spre exemplu, atunci când alegi un frigider, estimează unde îl vei pune în bucătărie, pentru a avea o idee despre dimensiunile pe care acesta trebuie să le aibă. Apoi, gândește-te cât de mult vei folosi acel frigider. Dacă gătești mult, vei avea nevoie de un frigider care să îți ofere suficient spațiu pentru a depozita mâncarea. De asemenea, cu cat se folosesc mai multe persoane de un frigider (o familie mare), cu atât e necesar un frigider capabil să păstreze mai multă mâncare, pentru mai mult timp. În schimb, dacă obișnuiești să gătești rar sau puțin, un frigider mai micuț e ideal pentru tine și ocupă spațiu puțin.

Calitatea electrocasnicelor

Încearcă pe cât posibil să ții cont de clasificările de calitate pe care le au electrocasnicele, atunci când le alegi. Aceste certificări sunt numite pe litere, unde A înseamnă economic/bun/eficient, iar F înseamnă slab/cu un consum mare/mai puțin eficient. Spre exemplu, atunci când alegeți un aspirator, optați pentru unul din clasa A (sau A+, A++), în defavoarea unuia de clasă inferioară. Un aspirator din clasa C, de exemplu, va elimina mai mult praf în aer, decât unul din clasa A. Același lucru poate fi valabil și pentru nivelul de zgomot al aparatului sau pentru puterea de aspirare. În plus, calitatea A presupune și un consum mai redus de energie față de restul clasificărilor. Astfel, chiar dacă inițial poate părea un produs mai scump, pe termen lung, este o investiție economică.

Alege funcționalitate în locul design-ului

Un ultim sfat pe care ți-l ofer, care e valabil indiferent de aparatul pe care vrei să îl achiziționezi, este să îl alegi în funcție de ceea ce face, mai mult decât cum arată. Deși destul de important, design-ul trebuie să rămână întotdeauna un criteriu adițional funcționalității, nu echivalent cu acesta.
Dacă te interesează cele mai bune caracteristici pentru un produs anume, cea mai bună opțiune pe care o ai e să cauți informațiile pe site-uri precum Redushop.ro, unde găsești informații concrete despre cel mai bun frigider dintr-o anume marcă, cel mai bun robot de bucătărie sau alte electrocasnice care te-ar putea interesa.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *