Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
aspirator
aspirator

Cum alegi aspiratorul potrivit

Devine din ce în ce mai important să menții un nivel înalt de curățenie în casa ta, din rațiuni lesne de înțeles. Curățenia impecabilă previne o parte din alergii, ajută la întreținerea unui aspect mai aerisit al camerei și ajută la mărirea vizuală a spațiului. Standardele tale de curățenie cresc de la o zi la alta, iar o simplă mătură și un mop nu vor face față, cu siguranță, nevoilor tale. Poate că nu ai timpul necesar să faci totul manual, sau poate că efortul e prea mare în raport cu rezultatul obținut. Înțelegi deja de ce e necesar să investești într-un aspirator bun pentru casa ta. Iată care sunt caracteristicile la care ar trebui să fii atent atunci când îl alegi:

Decide-te asupra tipului de aspirator pe care ți-l dorești

Există multiple tipuri de aspiratoare, așa că trebuie să te asiguri că îl alegi pe cel care se potrivește nevoilor tale. În afară de acest aspect, în luarea deciziei intervine și problema depozitării aspiratorului sau a bugetului dedicat achiziției. Hotărăște dacă ai nevoie de un aspirator cu sac de unică folosință sau cu un sac refolosibil, dacă ai prefera un aspirator fără sac sau unul cu apă, dacă îți dorești un aspirator vertical sau unul obișnuit. Acest aspect este definitoriu pentru alocarea bugetului de care ai nevoie. Încearcă să te gândești și la raportul calitate-preț atunci când stabilești bugetul. Află detalii aici despre cum poți face asta.

Verifică-i caracteristicile principale

Și dacă tot vorbim de raportul calitate-preț, odată ce te-ai hotărât asupra tipului de aspirator pe care ți-l dorești, poți începe să te uiți la caracteristicile principale ale acestuia. Încearcă să eviți să cumperi aspiratoare din clase energetice inferioare, întrucât acestea pot face risipă de energie electrică. În schimb, optează pentru unul din clasa A, care poate fi economicos. Uită-te apoi la puterea acestuia și la cât de bine trage praful și mizeria. Apoi, verifică dacă aspiratorul respectiv elimină praful în aer (ceea ce nu vrei) și în ce măsură face acest lucru. Nu în ultimul rând, verifică-i nivelul de zgomot. Nu vrei să ai un aspirator care, pe lângă faptul că nu își face treaba eficient, face un zgomot infernal de fiecare dată când îl folosești.

Analizează accesoriile cu care vine aspiratorul

Presupunând că ai deja câteva opțiuni de aspiratoare în urma pașilor anteriori, acum va trebui să analizezi accesoriile cu care acestea vin. Trebuie să te asiguri că acestea îți permit să cureți întreaga casă, chiar și colțul acela la care ajungi cu greu sau zona îngustă dintre canapea și perete. De obicei, un aspirator cu mai multe accesorii îți va permite să cureți mai multe zone. Totuși, evită să ajungi în extrema cealaltă, în care ajungi să ai o mulțime de accesorii pe care nu le folosești. Asigură-te că accesoriile cu care vine aspiratorul tău ideal se pliază pe nevoile tale și pe două sau trei nevoi care ar putea apărea pe parcurs. În rest, elimină orice accesorii inutile.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Un răspuns

  1. Buna ziua! Alegeam un aspirator pe principiul ca sa fie fara sac, compact si ieftin, si ne-am oprit la un model de la Bosch. Sunt încântata de el – după prima curățare, covoarele au schimbat culoarea, au aspirat tot praful pe care vechiul aspirator nu l-ar putea colecta. Funcționează foarte liniștit. În dezasamblare este foarte ușor. După curățare, nu există miros de praf, miroase curat și proaspăt. Recomand!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *