logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum alegi ferestrele pentru noua ta locuință

mana-deschide-geam

Statisticile arată că un număr tot mai mare de români își achiziționează o locuință prin programul „prima casă”. Dacă și tu faci parte dintre aceștia sau pur și simplu ai schimbat locuința de curând, știi ce înseamnă să trebuiască să iei deciziile potrivite pentru renovările care urmează. Înainte să te apuci de zugrăvit și mobilat, e cazul să verifici dacă trebuie să schimbi ferestrele. Totodată, dacă îți construiești acum o casă, știi cum să alegi ferestrele potrivite pentru aceasta? Te invit să descoperi câteva sfaturi în acest sens, în articol.

Alege tipul geamului de care ai nevoie

Profilul geamurilor termopane pe care le alegi pentru locuința ta poate varia, în funcție de nevoile pe care le ai. Spre exemplu, un geam fix este necesar acolo unde nu vrei ca acesta să poată fi deschis și închis. Totuși, dacă vrei să îl poți deschide, ai de ales între un profil batant (cu deschidere normală), oscilobatant (cu deschidere pe verticală) sau de un geam care combină aceste profiluri. Apoi, mai ai varianta de a alege geamuri glisante, care sunt ideale atunci când nu ai un spațiu larg care să permită deschiderea ferestrei. Mai poți alege și profilul culisant cu ridicare, acesta presupunând o mișcare de ridicare în plus față de geamurile glisante, pentru a deschide fereastra.

Alege calitatea termopanelor în funcție de locuință

Primul aspect pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când alegi ferestrele termopane pe care vei instala în locuința ta este să ții cont de tipul de casă pe care îl ai. Mai precis, atunci când locuiești într-o casă particulară, este recomandat să investești în geamuri de calitate superioară, pentru că pierderile de energie sunt mai mari când nu există vecini din perete în perete. Spre deosebire de casă, într-un apartament pot fi instalate și ferestre de o calitate medie. Asta pentru că pierderile de energie sunt mai scăzute.

Alege cu grijă firma care montează fereastra

Încearcă să faci puțină documentare înainte să alegi firma care urmează să îți monteze geamurile. Trebuie să te asiguri că echipa de montare știe ce face, astfel încât să îți asigure un montaj de calitate. Acest lucru este important pentru că altfel geamul poate crăpa sau poate să nu fie montat etanș, ceea ce poate duce la crearea unor probleme ulterioare pentru locuință.

Așadar. Trebuie să ții minte că există mai multe criterii la care trebuie să fii atent atunci când alegi noile ferestre pentru locuința ta, ca să nu ai probleme ulterioare, care să implice să cheltuiești o sumă mai mare de bani decât ai prevăzut.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *