logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum alegi hota potrivită pentru bucătăria ta

hota-bucatarie_4217491

Hota este una dintre electrocasnicele esențiale într-o bucătărie în care se obișnuiește să se gătească. Asta pentru că acest aparat ventilează încăperea, scăpându-te de mirosurile neplăcute de la mâncare, dar și de o mare parte din aburul și fumul care sunt create uneori de procesul de gătire a diverselor alimente. Atunci când ai o hotă, este mai puțin probabil să îți îngălbenești peretele de la aburii de mâncare sau să umpli dulapul de lângă cu grăsime. Însă cum alegi hota potrivită pentru nevoile tale? Te invit să descoperi asta în cele ce urmează.

Ține cont de cât gătești

Primul lucru la care trebuie să fii atent, chiar înainte să stabilești un buget pentru hota pe care urmează să o cumperi, este să te gândești la cât de mult o vei folosi. Astfel, dacă știi că nu stai în bucătărie prea mult timp, pentru că nu prea gătești și nici nu ai nevoie de o ventilație prea mare atunci când faci asta, poți reduce costurile acestei achiziții, alegând o hotă cu o putere mai scăzută. Asta pentru că hota nu va fi suprasolicitată în momentele în care o vei folosi. În schimb, dacă obișnuiești să gătești des și vrei să eviți îmbibarea mirosului în încăpere, vei avea nevoie de o hotă mai puternică, care să facă față volumului de aer care are nevoie de aerisire. Așadar, în situația din urmă este bine să îți stabilești un buget mai mare.

Ține cont de filtrul pe care îl are

Toate hotele ar trebui să aibă un filtru pentru grăsime, care să poată fi schimbat sau curățat periodic. Astfel, în funcție de preferințele tale ar trebui să optezi pentru o hotă care să aibă un filtru de grăsime de unică folosință (pe care va trebui să îl schimbi periodic) sau pentru o hotă care are un filtru permanent, metalic, care poate fi curățat chiar și în mașina de spălat vase.

Factorul estetic

Factorul estetic contează mai puțin atunci când alegi o hotă potrivită pentru tine, însă acesta trebuie luat și el în considerare. Atunci când alegi hota pe care vrei să o instalezi în bucătăria ta, ia în considerare, în primul rând, culoarea electrocasnicelor care se află în încăpere. Astfel, dacă frigiderul, aragazul și toasterul sunt din inox, ar trebui ca și hota să aibă același finisaj, pentru ca aceasta să se încadreze în peisaj. Același lucru este valabil și în cazul în care electrocasnicele din bucătărie sunt albe sau colorate.

Nu în ultimul rând, trebuie să ții cont de faptul că, de cele mai multe ori, hota trebuie instalată de un profesionist în domeniu, pentru că aceasta trebuie conectată la sistemul de ventilație al clădirii.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *