Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum aranjezi masa pentru cina de sărbători

Cina din seara de Crăciun sau de Anul Nou este una specială pentru multe familii. Pentru că este o zi mai aparte, este important pentru atmosferă să existe o aranjare mai formală a farfuriilor, paharelor și tacâmurilor pe masă. Dacă ți se pare greu să aranjezi masa în acest mod, vei descoperi că de fapt totul urmează un fir logic. Iată cum trebuie aranjată masa pentru o cină formală.

Pași pentru aranjarea mesei

Pentru început, așează farfuria față în față cu scaunul, la aproximativ 5 cm distanță de marginea mesei. Această farfurie este una mare și întinsă, peste care va fi pusă farfuria adâncă pentru supă.

Farfuria pentru salată va fi așezată în partea stângă a farfuriei principale, deasupra furculițelor.

Farfuria pentru pâine este amplasată puțin deasupra celei pentru salată, în apropierea linguriței pentru desert.

În ceea ce privește tacâmurile, acestea vor fi așezate în ordinea în care oaspeții le vor folosi. Astfel, așează-le din exterior înspre interior, începând cu primul tacâm care va fi folosit (în extremitatea din exterior) și până la ultimul tacâm (cel mai aproape de farfurie). Tacâmurile sunt așezate în stânga și în dreapta farfuriei, în funcție de mâna care va folosi tacâmul. Astfel, furculițele vor fi amplasate în partea stângă a farfuriei, iar în partea dreaptă vor fi puse cuțitele (cu marginea tăioasă îndreptată spre farfurie) și lingurile. Lingurița sau furculița pentru desert este așezată de obicei orizontal, deasupra farfuriei.

Paharul pentru apă și paharele pentru vin sau șampanie sunt așezate deasupra cuțitului, deci în partea dreaptă sus a farfuriei.

Șervețelul pentru cină poate fi așezat într-unul dintre pahare sau centrat pe farfurie.

asezatul mesei

Sfaturi pentru aranjarea mesei

Un lucru esențial de înțeles este faptul că nu trebuie supraîncărcată masa. Asta înseamnă că nu este necesar să pui mai multe tacâmuri decât este intenționat să fie folosite. Astfel, nu este necesar să pui un cuțit pentru pește dacă nu vei consuma pește în timpul cinei. Același principiu se aplică și în cazul paharelor.

Decorează masa cu bun gust, fără să fie prea încărcată. Astfel, nu vei avea probleme în a pune mâncarea pe masă, în cazul în care oaspeții tăi trebuie să se servească direct.

Fă loc pentru fiecare invitat la masă. Nu este nimic mai neplăcut decât să inviți mai mulți oameni la masă, iar apoi tu sau chiar unii dintre aceștia să ocupe loc pe canapea pentru că nu mai au loc la masă. Organizează totul astfel încât fiecare persoană invitată să aibă locul său.

Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *