Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum punem pe picioare propria afacere

Aproape toată lumea spune că s-a săturat să mai lucreze pentru alţii şi că vrea să fie propriul său şef. Unii au curajul să pornească pe propriul drum şi îşi deschid o afacere. Câţi reuşesc să se menţină este greu de spus.

Dacă te numeri printre cei care au în plan să pună pe picioare o afacere, există câteva detalii preţioase de care trebuie să ţii cont. Sfaturile vin tocmai de la cei care au deja un business.

Orientează-te spre ce știi să faci mai bine

Oamenii de afaceri de succes spun că nu trebuie să ne orientăm spre domeniile care sunt pe val, ci spre ceea ce ştim să facem mai bine. Un exemplu demn de urmat este Mark Zuckerberg, programator, pasionat de informatică. Deşi la început nu s-a gândit că ideea lui de a crea o reţea de comunicare va prinde dimensiuni colosale, a început să facă ceea ce ştia mai bine. Dacă aveţi un hobby, ocupaţi-vă de acesta, iar ceea ce astăzi este doar o activitate făcută din plăcere, în timpul liber, ar putea deveni pe nesimţite un mic business.

Studează domeniul spre care te orientezi

Tot cei care au reuşit deja în afaceri, afirmă că este important să studiem acel domeniu spre care ne orientăm pentru a afla ce există deja pe piaţă şi ce putem aduce nou. Oamenii sunt interesaţi de nou, dar şi de calitate. Aşadar, trebuie să facem ce ştim mai bine, să aducem un element de noutate şi să muncim serios pentru a oferi calitate clienţilor.

Scott Gerber, în cartea „Never Get a Real Job” scrie că nu trebuie insistat pe originalitate, ci pe perfecţionarea unui domeniu care există deja, adică dacă eşti suficient de bun prin perfecţionarea domeniului, vei aduce automat şi un element de noutate.

Stabilește o locație pentru afacerea ta

Există şi problema găsirii unui spaţiu necesar desfăşurării activităţii. La fel de bine, te poţi gândi că ai posibilitatea să lucrezi de acasă sau în mediul online. Totul depinde de ceea ce faci, spre ce te orientezi.

Dezvoltă-ți afacerea

Trebuie să te asiguri că afacerea ta nu necesită investiţii mari. Ca începător, este greu să dispui de o sumă importantă de bani, de aceea caută să investeşti puţin şi să îţi dezvolţi un plan de extindere.

Oamenii care au avut succes în afaceri nu insistă deloc pe realizarea unui plan de afaceri, nici pe promovare prin firme de PR şi nici pe asocierea cu prieteni. Planurile de afaceri consumă bani mulţi, iar ca începător nu ai bani pentru aşa ceva. Firmele de PR consumă, de asemenea, resurse financiare, de aceea reţelele de socializare şi un site simplu sunt suficiente pentru promovare. Asocierile sunt periculoase pentru că nu şti cât sunt de utile. Aşteaptă până te pui pe picioare şi apoi orientează-te spre o asociere, dacă este cazul.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *