Search
Generic filters
Exact matches only

Cum putem evita decolorarea hainelor

haine-colorate

Fiecare dintre noi avem anumite haine pe care ne place să le îmbrăcăm des. Însă, de cele mai multe ori, suntem nevoiți să renunțăm la ele datorită decolorării. Cum putem purta hainele preferate fără să se decoloreze? Urmați aceste sfaturi simple, dar foarte utile și vă veți bucura de hainele voastre pentru un timp mai îndelungat.

  1. Citiți eticheta hainelor

Eticheta este cea mai bună sursă de informație despre hainele noastre. Oferiți câteva minute pentru citirea informațiilor de pe etichetă. Cu siguranță veți afla detalii valoroase despre temperatura și modul de spălare, uscare, dar și materialul din care este confecționat articolul vestimentar. Pentru menținerea calității hainelor voastre, nu omiteți această etapă.

  1. Sortați hainele

Decolorarea hainelor este cel mai adesea provocată de lipsa sortării hainelor. Întotdeauna spălați hainele care au aceleași tipuri de culori. Altfel, veți provoca decolorarea sau estomparea culorii hainelor.

  1. Întoarceți hainele pe dos

Un alt truc de menținere a culorii hainelor este întoarcerea hainelor pe dos înainte de spălare sau uscare. Spălarea regulată a hainelor provoacă decolorarea hainelor. Întoarcerea lor pe dos va reduce acest efect. De asemenea, aplicați acest sfat și în timpul uscării, deoarece soarele afectează calitatea culorii hainelor.

  1. Evitați supraîncărcarea mașinii de spălat

Deseori, suntem tentați să supraîncărcăm mașina de spălat pentru a spăla cât mai multe rufe într-un timp cât mai scurt. Însă, economisirea timpului nu este cea mai bună alegere. Aceasta împiedică clătirea și stoarcerea corectă a hainelor și provoacă estomparea culorii. Mai mult, o stoarcere insuficientă va determina o durată mai mare de uscare a hainelor.

  1. Spălați rufele cu apă rece

Pentru prevenirea decolorării hainelor, spălați-le cu apă rece. De asemenea, puteți opta pentru spălarea rufelor cu apă caldă și clătirea cu apă rece. Nu vă faceți griji, detergenții acționează la fel de bine și în apă rece. Apa caldă este un inamic al culorilor, provocând estomparea lor și descompunerea fibrelor.

  1. Utilizați oțet

Oțetul este un aliat al culorilor. Adăugați o ceașcă de oțet în mașina de spălat, iar rufele voastre își vor menține culorile pentru un timp mai îndelungat. Știm că oțetul nu are un miros plăcut, însă va dispărea în urma spălării.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *