logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să ai relaţia pe care ţi-ai dorit-o mereu

Nu există relaţii perfecte, la fel cum nu există oameni perfecţi. Dar există mici lucruri pe care le poţi face zi de zi pentru a avea o relaţie mai bună cu cel de lângă tine.

Stabileşte-ţi ceea ce vrei să primeşti şi ceea ce eşti dispus să oferi. Trebuie să-ţi defineşti clar conceptul de „relaţie ideală”. Pune-ţi cât mai multe întrebări în legătură cu genul de relaţie pe care vrei să-l ai. Poate nu ţi se pare un exerciţiu util, dar în momentul în care ai scris pe hârtie aceste lucruri, realizezi că poate ai aşteptări nerealiste sau că poate nu eşti dispus să oferi la fel de mult pe cât ceri.

Asumă-ţi responsabilitatea pentru fericirea ta. Fericirea personală nu e responsabilitatea partenerului şi nici vice versa. De multe ori dăm vina pe cei din jur că nu suntem fericiţi când, de fapt, acest lucru ţine doar de noi.

Nu încerca să demonstrezi mereu că ai dreptate. Scopul unei relaţii e să te simţi bine şi împlinit alături de partener, nu e o cursă constantă în care trebuie să demonstrezi că eşti mai bun decât celălalt.

Învaţă să comunici mai bine. E important să poţi purta o discuţie cu cel de lângă tine pe cât mai multe subiecte, să dezbateţi idei, fără a vă supăra sau a vă jigni. Nu trebuie să treceţi de o anumită limită sau să luaţi lucrurile prea personal.

Fii mai atent cu persoana de lângă tine. Aici mă refer în special la atingeri, la ţinutul de mână, la sărutul de dimineaţă sau atunci când vine acasă. Toate aceste gesturi mici, dau putere zi de zi relaţiei voastre.

Nu uita că nu e bine să mergi la somn supărat. Aşa că dacă are loc o ceartă, ia iniţiativa şi cere-ţi scuze repede şi iartă la fel de repede. De multe ori, după câteva zile nici nu-ţi vei mai aduce aminte care a fost subiectul discuţiei şi motivele pentru care te-ai supărat.

Ajutaţi-vă să deveniţi mai buni. O relaţie este ca un parteneriat. Trebuie să ai grijă de cel de lângă tine pentru că bunăstarea lui înseamnă şi bunăstarea ta.

Acordă-i suficient timp partenerului. O mulţime de relaţii se destramă deoarece partenerii sunt mult prea prinşi în carieră şi în alte activităţi şi nu au timp unul de celălalt. Prioritizează-ţi sarcinile şi pune relaţia undeva în top pentru a fi sigur că mereu vei avea timp de ea.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.