Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
pastă de dinți
pastă de dinți

Cum să curățați suprafețele murdare din casă cu ajutorul pastei de dinți

Pasta de dinți nu este bună doar pentru curățarea dinților ci poate fi utilizată de un real ajutor în curățarea unor diverse obiecte sau suprafețe.

Iată cum mai poate fi folosită pasta de dinți:

1. Pentru curățarea bijuteriilor din argint

Bijuteriile din argint se curăță foarte bine cu pastă de dinți. Cu timpul, argintul se înnegrește și nu mai este la fel de strălucitor ca la început. Dacă aveți inele, cercei sau orice altă bijuterie din argint care a devenit mată cu timpul, puneți puțină pastă de dinți pe o periuță și frecați cu mișcări ușoare, apoi clătiți cu apă. Rezultatele sunt uimitoare. Bijuteriile își recapătă strălucirea inițială.

2. Curățarea farurilor de la mașină

Farurile de la mașină devin strălucitoare cu pastă de dinți, datorită substanțelor pe care aceasta le conține. Pe o cârpă moale, puneți puțină pastă de dinți, ștergeți bine farurile și apoi curățați cu o altă cârpă curată.

3. Curățarea marginilor pantofilor sport

Marginile încălțămintelor sport vor fi albe ca la început dacă sunt curățate cu pastă de dinți. Pe o perie cu dinți aspri, turnați puțină pastă de dinți, apoi frecați ferm suprafața murdară a încălțămintei și spălați cu apă din abundență. Veți fi uimiți să vedeți că marginile înnegrite din cauza prafului de afară rămân albe ca atunci când ați cumpărat pantofii sport. Dacă este necesar repetați încă o dată operațiunea.

4. Scoate mirosurile neplăcute de pe mâini

Dacă gătiți ceva și trebuie să curățați usturoi sau ceapă, mirosul puternic al acestora nu dispare printr-o simplă spălare cu apă și săpun. Pasta de dinți este foarte eficientă în situații de acest fel. Cu ajutorul unei perii pentru unghii curățați bine mâinile, clătiți și veți observa că mirosul neplăcut a dispărut.

5. Curăță petele de pe suprafețele de lemn

Poate ați observat că uneori soluțiile de curățare a lemnului sau a mobilei nu funcționează și rămân pete pe suprafețele din lemn. Pasta de dinți este foarte eficientă și în astfel de cazuri. Cu ajutorul unei bucăți textile frecați ușor suprafața problematică, apoi ștergeți cu o altă cârpă curată.

6. Curăță fierul de călcat

Suprafața fierului de călcat devine strălucitoare dacă o curățați cu pastă de dinți. Pune o cantitate mică de pastă de dinți pe o cârpă moale (ai grijă să nu folosești materiale abrazive și freacă bine talpa pătată a fierului de călcat.

7. Scoate urmele de marker permanent

Pasta de dinți face să dispară ca prin minune urmele de marker permanent, mai ales de pe suprafețele din lemn.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *