logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să eviţi rutina într-o relaţie

Pe principiul „mai bine să previi decât să vindeci sau să repari”, azi vă oferim câteva sfaturi pentru a nu ajunge într-o relaţie monotonă în care deja îi ştii pe de rost programul şi tabieturile partenerului şi nimic nu te mai poate surprinde. E frumos să ai o relaţie în care vă cunoaşteţi foarte bine şi simţiţi că ştiţi totul unul despre celălalt. Dar dacă mergem pe principiul ce e prea mult strică, nu ar fi rău să mai faceţi din când în când lucruri noi, poate chiar trăznite.

Comunicarea

E în capăt de listă pentru că o simplă conversaţie de genul „Bună. Cum ţi-a mers azi la serviciu?” şi răspunsul pe care nu ai prea avut timp să-l asculţi pentru că te uitai la TV sau făceai mâncare, nu reprezintă o formă sănătoasă de comunicare în relaţie. Mai ţii minte cum era la început când puteaţi să staţi ore în şir şi să vorbiţi despre planurile şi visele voastre? Cum la fel de bine puteaţi să vă uitaţi unul la altul şi să pierdeţi noţiunea timpului? Oamenii au scuza că relaţia s-a maturizat, că au ajuns la un alt nivel. Dacă reuşiţi să aveţi zilnic câteva momente doar voi doi, concentraţi pe deplin la ceea ce vorbiţi sau pur şi simplu câteva momente de linişte savurate împreună, e un lucru extrem de important pentru reuşita pe termen lung a relaţiei.

Distanţa

Pe principiul una caldă, una rece, oricât de comunicativi şi apropiaţi aţi fi, e important să aveţi şi momentele voastre personale. El cu prietenii la un pub sau la un antrenament, tu cu fetele la cumpărături sau pur şi simplu acasă cu o carte interesantă, important e să vă păstraţi independenţa şi să nu vă simţiţi sufocaţi.

Şi dacă vi s-a făcut dor după atâta timp petrecut departe unul de celălat, ce-ar fi să vă planificaţi nişte activităţi împreună. Alegeţi o activitate prin care să vă cunoaşteţi mai bine şi să petreceţi timp de calitate împreună. Fie că mergeţi la un curs de gătit, la un workshop sau pur şi simplu la sală, important e să vă bucuraţi de acele momente şi să fiţi cu adevărat prezenţi acolo alături de partener.

Un pic de imaginaţie în pat nu strică

Dacă deja ştii că o să faceţi sex marţi, joi şi cu puţin noroc şi sâmbătă, ceva nu e în regulă. Lucrurile de genul acesta chiar nu trebuie planificate şi nu trebuie să intre într-o rutină. Fie că e vorba de poziţii noi, lenjerie sexi, uleiuri de masaj sau alte lucruri care pot condimenta acest capitol, e important să nu daţi voie rutinei să se instaleze în dormitor.

Gesturile mici contează. Un bileţel cu un mesaj drăguţ, un pachet cu un sandvich pentru prânz, bilete la evenimentul pe care îl aştepta de mult timp, toate astea îi vor demonstra partenerului că îţi pasă. Vei vedea că nu doar că îi înseninezi ziua, dar te va surprinde şi pe tine cu mici bucurii.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.