Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să faci o relaţie la distanţă să funcţioneze

Înaintea erei digitale, relaţiile la distanţă nu prea erau considerate ca având mari şanse, dar acum, cu aşa de multă tehnologie la dispoziţie, nimeni nu se mai gândeşte la acest factor. Iată câteva lucruri pe care le poţi face ca să reuşeşti să menţii o relaţie la distanţă.

Foloseşte tehnologia

În urmă cu câţiva ani, nu aveai la dispoziţie aşa de multe metode de a ţine legătura. Telefonul, sms-ul şi emailul erau puţinele forme de comunicare. Dar cu apariţia FaceTime sau Skype, poţi să te vezi cu persoana iubită oricând. Şi ca să profiţi cu adevărat de tehnologie trebuie să treci la următorul pas…

Plănuieşte o seară împreună

Sunt cupluri care iau cina împreună pe Skype, gătesc împreună sau se uită la filme. Unii decid chiar să joace şah sau să facă un puzzle online. E versiunea online a unei întâlniri şi puteţi să faceţi un obicei din asta. E important să stabiliţi o seară pe săptămână în care orice ar interveni să nu anulaţi acea întâlnire.

Comunicarea e cea mai importantă

Mai ales în cazul unei relaţii la distanţă, trebuie să fii extrem de răbdător cu celălalt pentru că o mare parte din mesaj se pierde atunci când doar vorbeşti la telefon sau scrii un email. E important să înţelegi că nu trebuie să-l sufoci pe celălalt cu mesaje şi să-l controlezi cu telefoane. Comunicarea trebuie să fie eficientă şi clară.

Ai încredere în partenerul tău

Încrederea e dificil de acordat în orice relaţie, mai ales în una la distanţă. Dar dacă nu rişti şi  nu acorzi încredere, şansele să devii obsedat şi gelos tot timpul sunt mari. Trebuie să fiţi conştienţi că celălalt va ieşi în oraş cu prietenii sau uneori nu poate răspunde la telefon chiar dacă insişti de zeci de ori.

Bucuraţi-vă de timpul liber

Din moment ce sunteţi atât de departe unul de altul, e normal să aveţi mai mult timp liber la dispoziţie. E important să nu cădeţi în melancolie şi să nu staţi închişi în casă. Profitaţi de acest timp liber pentru a face lucruri care vă plac, fie că  vorba de citit o carte sau de mers la sală.

Cei care au fost vreodată într-o relaţie la distanţă ştiu că acestea necesită multă atenţie şi efort. Dar dacă reuşiţi să treceţi peste unele aspecte şi într-un final vă mutaţi în acelaşi oraş, şansele ca relaţia voastră să fie mult mai puternică sunt mari.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *