logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să ieşi din zona de confort

zona-de-confort_

Fiinţele omeneşti sunt creaturi ale obiceiurilor. Orice activitate, bună sau rea, dacă este reperată constant, ajunge să devină un lucru perfect integrat în rutina noastră. Orice modificare adusă acestei rutine, chiar dacă este una care ne-ar face mai fericiţi, creează o anumită rezistenţă la început. Oamenii se complac în aceste situaţii şi le vine foarte greu să iasă din această zonă de confort şi să-şi schimbe vieţile în mod pozitiv.

Dar realitatea este că nu există limite în ceea ce poţi face cu viaţa ta. E adevărat că, dacă altcineva a făcut un lucru, şi tu îl poţi duce la bun sfârşit. Simplul fapt că îţi poţi stabili un obiectiv clar înseamnă că ai, probabil, abilitatea de a-l realiza. Natura nu-ţi inoculează o dorinţă arzătoare pentru a obţine un lucru fără a te înzestra şi cu talentele necesare pentru a obţine acel lucru.

Dacă te gândeşti retrospectiv la viaţa ta, îţi vei aduce aminte că ai reuşit, într-un final, aproape toate lucrurile pe care ţi le-ai dorit suficient de intens şi de mult timp. Nu eşti neajutorat şi nici prins în rutină. Potenţialul tău adevărat este limitat doar de imaginaţia şi de determinarea ta.

Cei doi factori care contribuie la rămânerea în această zonă de confort sunt frica şi ignoranţa. Frica şi îndoiala de sine te trag înapoi şi de împiedică să ai visuri măreţe. Mereu îţi va fi frică de eşec, aşa că te vei mulţumi cu situaţia actuală.

Ceea ce e foarte important e să acţionezi împotriva lor. Fă zilnic mici lucruri care să te scoată din zona de confort. Găseşte lucruri de care ţi-e frică şi încearcă să-ţi învingi teama şi să le faci. Cu cât ştii mai multe despre un subiect, cu atât îţi va fi mai puţin teamă de el. Aşa că documentează-te şi descoperă cât mai multe lucruri despre frica ta şi fă-ţi curaj să o învingi. Cu astfel de mici victorii îţi vei lărgi orizonturile şi vei părăsi zona de confort.

Antidoturile pentru frică şi ignoranţă sunt dorinţa şi cunoaşterea. Singura limită reală asupra a ceea ce poţi să realizezi o constituie nivelul de intensitate al dorinţei tale. Dacă îţi doreşti ceva suficient de mult, nu există nimic ce îţi poate sta în cale.

Bucură-te de necunoscut. De multe ori, ne este foarte frică de ceva pentru că nu am mai auzit niciodată de acel lucru şi nu ştim cum se va petrece un anumit proces. În loc să te laşi cuprins de frică, de ce să nu simţi entuziasm şi chiar bucurie pentru experienţele noi pe care le vei avea. O simplă schimbare de perspectivă face toată diferenţa.

Zona de confort a fiecărui om este periculoasă deoarece în ea se află toate limitările, prejudecăţile, stereotipiile şi fricile noastre. E important să învăţăm metode pentru a ieşi din această zonă şi a ne bucura de întreaga experienţă a vieţii.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *