logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să îţi alegi ochelarii de soare în funcţie de forma feţei

femeie-cu-ochelari-de-soare

Moda ochelarilor de soare se schimbă de la an la an. Dar nu tot ce este în trend este neapărat şi potrivit pentru toată lumea. Aşa că, azi vă spunem cum puteţi să vă alegeţi ochelarii de soare în funcţie de trăsăturile personale. Până la urmă, ceea ce contează e ca voi să arătaţi şi să vă simţiţi fabulos.

Mărimea ochelarilor trebuie să fie proporţională cu faţa

Este important să căutaţi modele care vă scot în evidenţă atuurile şi maschează micile imperfecţiuni. Dacă aveţi o faţă mică, nu alegeţi ochelari foarte mari şi rotunzi, de exemplu, ci încercaţi să păstraţi un echilibru.

Dacă aveţi pomeţii mai proeminenţi şi bărbia mai îngustă, ochelarii de tip „aviator” sunt modelul perfect pentru voi. Aveţi grijă totuşi să fie un model mai rotund, nu genul care sunt mai înguşti înspre nas şi se lăţesc foarte tare spre exteriorul pomeţilor. Aceştia vor avea tendinţa să vă facă faţa să pară mai alungită.

Pentru o faţă ovală, cum e de exemplu cea a actriţei Zoe Saldana, ochelarii de soare nu reprezintă nicio problemă. Faţa e proporţionată, există un echilibru al formelor, aşa că puteţi alege orice stil fără să vă fie frică de greşeli.

Dacă aveţi o faţă cu forma rotundă, la fel ca cea a lui Kirsten Dunst, optaţi pentru ochelari mai clasici cu forme mai degrabă rectangulare şi nu rotunde. Ramele negre, puţin mai groase înspre tâmple vor devia atenţia de la mijlocul feţei, creând un echilibru.

Persoanele cu faţa mai pătrăţoasă, proporţională ca lungime şi lăţime şi cu trăsături bine definite la nivelul bărbiei şi al frunţii, pot opta pentru ochelari rotunzi care vor scoate în evidenţă trăsăturile cele mai bune.

Găsirea ochelarilor de soare perfecţi poate fi o alegere dificilă şi e nevoie de puţină răbdare. E important să probaţi cât mai multe perechi pentru a vedea ce stil vi se potriveşte. Cu toate că faţa voastră e catalogată ca făcând parte dintr-o anumită categorie, fiecare avem trăsături specifice şi e important să vă cunoaşteţi punctele forte pentru a face alegerea potrivită.

Indiferent de stilul pe care îl alegeţi, trebuie să nu uitaţi să ţineţi cont de cea mai importantă calitate a ochelarilor: protecţia pe care o oferă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *