Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să îți organizezi timpul pentru sărbători

Este obiceiul multora ca înainte de sărbători să fie făcută o curățenie mai aprofundată a locuinței. Din păcate însă, nu ai tot timpul din lume pentru a face aceste activități atunci când dorești, așa că este nevoie să îți împarți sarcinile și activitățile în timpul pe care îl ai liber. Pentru ca sărbătorile de iarnă să te găsească pregătită, îți ofer câteva ponturi de organizare.

Cu două-trei săptămâni înainte de Crăciun

În funcție de cât timp ai la dispoziție în fiecare zi pentru a-ți face curățenia de sărbători, îți recomand să te apuci cu două sau trei săptămâni înainte de Crăciun. Atunci încearcă să rezolvi acele operațiuni de curățenie care fie durează foarte mult timp pentru a fi completate, fie rezistă fără a mai fi curățate până de sărbători. Poți încerca să speli covoarele sau mocheta existente în casă, pentru că acestea vor avea nevoie de timp pentru a se usca și pentru că acestea pot fi reașezate înapoi doar când se apropie Crăciunul. Tot atunci poți încerca să speli zecile de pahare și farfurii pe care le vei folosi de sărbători. Ai grijă să le lași să să se usuce complet, astfel încât să nu rămână urme pe ele, înainte să le pui înapoi în dulap. Tot atunci e timpul perfect să faci lista cu cadourile pe care trebuie să le cumperi, să îți stabilești bugetul și să începi procesul de cumpărare.

Cu o săptămână înainte de Crăciun

Când știi că mai este o săptămână până la Crăciun, trebuie să ai deja partea complicată a curățeniei făcută. Astfel, în această săptămână îți rămâne de curățat suprafețele cu geam și oglindă, de șters praful de pe mobilă și de rearanjat lucrurile pe rafturi. Îți recomand să te folosești de această curățenie pentru a și sorta din obiectele pe care le deții, fie ele haine, accesorii sau decorațiuni. Descotorosește-te de orice produs pe care nu îl mai folosești și care nu mai îți este bun. Reorganizează totul astfel încât să nu rămână nimic nelalocul lui. Nu uita să cureți și să eliberezi perisabilele din frigider. Vei avea nevoie de mult spațiu pentru ingredientele și preparatele pe care le vei servi de sărbători. Tot această săptămână e perfectă pentru a începe să împachetezi cadourile, dacă n-ai făcut-o încă. Folosind hârtie de împachetat vei feri cadourile de ochii curioșilor și vei proteja ambalajul original al fiecărui cadou.

Cu 2-3 zile înainte de Crăciun

Crăciunul se apropie astfel că va fi nevoie să faci toate cumpărăturile necesare. Tot atunci este timpul perfect pentru a începe să pregătești produsele care nu întâmpină probleme dacă stau două, trei zile. De-aici înainte vei avea nevoie de timp ca să te ocupi de partea de gătit, deci majoritatea curățeniei trebuie să fie gata. Ar trebui să îți rămână doar chestiile mărunte de curățat, care se fac mai des, precum măturatul și spălatul pe jos, curățatul aragazului, după ce ai terminat de gătit și așa mai departe. Pe scurt, în aceste zile ar trebui să îți rămână de curățat doar ultimele detalii.

Între sărbători

E posibil ca între Crăciun și Anul Nou să fie nevoie să mai treci odată peste unele dintre zonele care trebuie curățate, însă aceasta nu va mai fi atât de intensă. Aici concentrează-te doar în zonele care vor fi folosite sau zonele vizibile din locuință.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *