Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să îți petreci concediul în țară

Pentru românii care sunt plecați în străinătate, concediul e o oportunitate numai bună de a-i revedea pe cei dragi, de a se întoarce în patria mamă și de a petrece timp acasă. Însă, faptul că vii în țară nu este totul atunci când vrei să ai un concediu reușit.  Iată alte câteva aspecte pe care trebuie să le ai în considerare:

Ce anume vrei să faci în acest concediu

Pentru unii, concediu înseamnă doar să petreacă timp cu cei dragi. Alții preferă să hoinărească prin țară. Pentru românii din Italia, Spania, Franța sau orice altă țară din care provin, și care vor să se plimbe de colo colo, dar nu au venit cu mașina personală în țară, cea mai bună soluție este să închirieze o mașină. Astfel, libertatea de mișcare va putea fi exploatată la maxim. Aceasta poate fi o soluție și pentru cei care preferă să petreacă timp cu cei dragi, întrucât ai șansa să vizitezi mai mulți oameni dragi, atunci când te deplasezi mai rapid.

Cât timp ai la dispoziție

Este recomandat să ai în vedere timpul pe care îl ai la dispoziție. Vrei totuși ca în acest concediu să te relaxezi, chiar dacă vii în țară. Pentru asta, este important să nu îți pui în gând să faci mai multe decât ai timp să rezolvi. Încearcă să fii rezonabil în ceea ce privește planificarea activităților de concediu, în așa fel încât să nu îți creezi un program prea încărcat. Dacă nu, este foarte posibil să te întorci din concediu mai obosit decât erai înainte să începi vacanța în țară.

Ce buget vrei să aloci călătoriei

Dacă muncești în afara țării nu înseamnă automat că ești un om bogat. De aceea, trebuie să ai în vedere cât anume ești dispus să cheltui pe acest concediu în România, și mai ales pe ce anume vrei să îi cheltui. Astfel, împarte-ți bugetul în categorii: cadouri pentru cei dragi, răsfăț pentru tine (include aici ieșirile în oraș, cumpărăturile personale și așa mai departe) și altele pe care le consideri importante. Astfel, nu te vei trezi că ai cheltuit mai mult decât aveai de gând.

Nu în ultimul rând, nu uita să te relaxezi și să te încarci cu forțe proaspete pentru când te reîntorci la muncă.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *