Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să scapi de dependenţa de internet

Ştim cu toţii că trăim în era tehnologiei şi eşti considerat înapoiat dacă nu ai măcar laptop, ca să nu mai vorbim de smartphone sau tabletă. Dar tot mai mulţi oameni se luptă cu dependenţa de internet şi merg spre un nou curent în care încearcă să stea cât mai departe de site-urile de socializare şi de lumea virtuală în general. Poate nici nu realizezi cât de mult timp petreci zilnic online, mai ales dacă ai tot timpul internet pe telefon şi îţi verifici constant mesajele sau email-urile. Încearcă să evaluezi cât timp petreci zilnic online (exceptând sarcinile de la job în care chiar ai nevoie de internet) şi vezi ce soluţii ţi se potrivesc pentru a reduce timpul petrecut pe internet.

Notează pe o foaie ce alte activităţi ai putea face în timpul pe care îl pierzi de multe ori navigând de la un site la altul. Ai putea să te apuci de sport sau să mergi la un curs de gătit, să citeşti o carte sau să ieşi cu prietenii. Dacă petreci zilnic câteva ore bune doar dând like sau comentând la pozele unor oameni pe care poate nici nu îi cunoşti, e clar că ai nevoie şi de alte activităţi alternative.

Setează-ţi încă de la început cât timp ai nevoie de internet. În acest fel nu vei mai pierde vremea pe tot felul de site-uri şi vei fi mult mai eficient în gestionarea sarcinilor care au nevoie de o cercetare online.

Ia legătura cu prietenii. Ar fi bine ca majoritatea celor care îţi sunt prieteni online să îţi fie măcar cunoştinţe şi în viaţa reală. Aşa că pune mâna pe telefon şi sună-i ca să vă vedeţi faţă în faţă. Cu siguranţă aveţi multe de povestit şi nu ştii niciodată de unde pot apărea idei şi colaborări noi.

Rămâi conectat cu lumea din offline. Partea bună a internetului şi a site-urilor de socializare este faptul că afli de tot felul de evenimente. Partea proastă e că ajungi să le ratezi pentru că eşti mult prea prins pe chat sau pe un site nou descoperit. Mergi la lansări de carte, la expoziţii, la filme sau la teatru, orice te-ar putea distrage pentru câteva ore din faţa calculatorului.

Consideră internetul ca fiind un instrument. Foloseşte-l ca să te documentezi, să ţii legătura cu cei dragi şi să ai acces la emailuri. Setează-ţi clar timpul necesar pentru a face aceste acţiuni şi programează-ţi ceva interesant pentru momentul în care le vei termina.

Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *