logo
Generic filters
Exact matches only

De ce e bine să petreci timp singur

Sursă foto: dreamstime.com

Singurătatea este percepută de multe ori ca fiind un lucru negativ, însă nu trebuie să fie așa. Chiar dacă îți iubești partenerul, familia și restul oamenilor din viața ta, este important să conștientizezi că ai nevoie de timp pe care să îl petreci singur și că trebuie să îți acorzi acel timp pentru armonie în modul tău de a gândi și în comportamentul tău.

Singurătatea te învață să asculți

De câte ori asculți cu adevărat ce se întâmplă în mediul tău înconjurător? Atunci când ești singur, lipsa de conversație te poate face mai conștient de zgomotele care te înconjoară, zgomote pe care probabil nu le conștientizai înainte. Astfel, nu doar că devii mai conștient de ceea ce te înconjoară, ci poți descoperi sunete pe care nu le-ai mai auzit în mod conștient până atunci.

Înveți să te cunoști pe tine

Cât de bine te cunoști tu pe tine? Răspunsul tău ar trebui să fie „eu mă cunosc cel mai bine”, cu toate astea, cele mai dificile întrebări la care ai putea răspunde sunt întotdeauna cele despre tine. Acum, profită de timpul petrecut singur pentru a te cunoaște mai bine, dincolo de inhibiții, dincolo de prejudecățile celor din jur și de orice altceva. Când ești singur, îți poți lăsa sentimentele să iasă la suprafață, iar prin această externalizare, vei descoperi câteva lucruri noi despre tine, de fiecare dată.

Te poți reîncărca

Se spune că introvertiții au nevoie de timp petrecut singuri pentru a se încărca, însă eu cred că asta este aplicabil pentru toată lumea. Altfel, cum ai mai ajunge să știi ce vrei de la viață, fără să fii influențat în niciun fel de către altcineva? Timpul petrecut singur îi permite subconștientului tău să analizeze deciziile tale și să te ajute să le faci doar pe cele corecte pentru tine.

Poți deveni creativ

Dacă spui că inspirația vine din muzele pe care le ai în jurul tău, nu te înșeli, însă inspirația poate veni și din lipsa muzelor. Cum? Păi, în momentele în care ești cel mai vulnerabil din punct de vedere emoțional, ai mintea mai predispusă să încerce să îți creeze o situație alternativă. Practic, începi să visezi cu ochii deschiși. Fie că visezi de bine sau de rău, aceea este ideea care încearcă să ajungă la tine. Folosește-o!

Devii mai independent

Atunci când nu e nimeni lângă tine, trebuie să faci totul de unul singur. Asta înseamnă că devii mai independent. Deși nu este atât de semnificativă în momentul în care trebuie să te ridici singur de pe canapea să îți iei telecomanda, este semnificativă ideea că nu depinzi de nimeni. Întărirea acestei idei îți poate aduce beneficii enorme pe planul profesional, dar și în relațiile pe care le ai cu ceilalți.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *