logo
Search
Generic filters
Exact matches only

De ce să alegi cosmetice naturale

cosmetice naturale

Industria cosmetică devine din ce în ce mai interesantă pentru noi, motiv pentru care este timpul să dezbatem un subiect mai profund. Cosmetice folosim cu toții, cel puțin în materie de îngrijirea pielii, astfel că e timpul să ridicăm o întrebare: De ce să alegi cosmetice naturale? Te invităm să citești în continuare pentru a descoperi câteva informații despre cosmeticele naturale și cele din magazin, precum și răspunsul la întrebarea adresată mai sus.

Cosmeticele naturale vs. Cosmetice din comerț

Te-ai putea întreba ce anume au în plus cosmeticele naturale față de orice alte cosmetice pe care le-ai găsi în comerț. Însă, răspunsul la întrebarea ta nu se află în ceea ce au în plus față de alte cosmetice, ci la ce au în minus acestea. Conservanții care pot fi nocivi pentru piele, substanțe obținute sintetic (în laborator) sau ingrediente cu denumiri dubioase de care nimeni nu știe ce înseamnă. De cele mai multe ori, produsele cosmetice naturale au mai puține ingrediente, iar denumirea și natura acestora este clară. Este clar atunci că șansele de a aplica produse nocive pentru organismul tău sunt reduse semnificativ. Din păcate, faptul că nu există conservanți atât de puternici poate face ca produsele naturale să aibă un termen de valabilitate mai scăzut.

Este mai ecologic

În majoritatea cazurilor, brandurile care produc cosmetice naturale sunt preocupate și de sănătatea mediului înconjurător. Din acest motiv, ambalajele în care produsele vin vor fi fie reciclabile, fie biodegradabile. În plus, studiile arată că agricultura organică este mai potrivită pentru mediul înconjurător, datorită faptului că nu sunt folosite pesticide sau alte chimicale.

Au o acțiune mai delicată

Deși produsele comercializate în magazine pot fi mai intense, acțiunea acestora poate dăuna pielii pe termen lung. Pe de altă parte, efectul cosmeticelor naturale va fi vizibil în timp și efectul asupra pielii va fi unul în totalitate benefic. În plus, de obicei, companiile care produc cosmetice naturale se asigură că au ingrediente de cea mai bună calitate, pentru ca efectul acestora să fie cel potrivit. Astfel, vei putea ști cu siguranță că un anumit produs cosmetic funcționează sau nu. Asta pentru că valorile unui astfel de brand sunt, de regulă, direcționate spre protejarea consumatorilor și a mediului înconjurător.

În concluzie, este bine să alegi cosmetice naturale dacă te îngrijorează proveniența ingredientelor folosite în produsele din comerț, dacă te preocupă conservarea mediului înconjurător și dacă vrei ca organismul tău să fie ferit de toxine.

Tu folosești cosmetice naturale? Pe ce criterii le alegi?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

  1. Folosesc cosmetice bio. Le aleg in functie de ingrediente, majoritatea cumparate contin intre 90-99% ingrediente naturale, sa nu contina plastic, sa nu fie testate pe animale. Majoritate le achizitionez de aici https://rfresh.ro/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *