Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Idee de afaceri cu profit pe termen lung: o livadă cu nuci

În ultimul timp, tot mai mulți angajați ai marilor companii au tendința să renunțe la jobul foarte bine plătit din oraș pentru a se retrage la țară sau în localități mici. De asemenea, din cauza stresului crescut de la locul de muncă, mai ales tinerii, caută să devină antreprenori, să își deschidă propria afacere.

Dacă aveți un teren la țară, o mică afacere de nișă în domeniul agricol poate deveni, în timp, un business de succes. În agricultură, de obicei, profitul este un target pe termen lung, tocmai de aceea dacă vă gândiți la o idee de afaceri în acest sector, trebuie să vă înarmați cu răbdare. Plantele și pomii nu vor avea rod imediat, ci abia după doi-trei-patru ani. Acesta este motivul pentru care profitul nu vine imediat.

O idee de afaceri în domeniul agricol, cu o investiție relativ mică este o livadă de nuci. Dacă aveți un teren cu o suprafață de un hectar sau chiar mai puțin, puteți să plantați puieți de nuc. Până când veți obține primii bani dintr-o livadă cu nuci vor trece aproximativ patru ani, când pomii vor începe să dea rod.

Cei care au pornit la drum în această afacere de nișă spun că pentru plantarea puieților de nuc pe un teren cu suprafața de un hectar costurile au fost undeva la 1.500 de euro. Prețul variază în funcție de soiul de nuc pe care îl alegeți. Este bine să vă orientați spre acele soiuri care sunt foarte productive, cum ar fi Miroslava (soi românesc) sau Lara Pieral (soi franțuzesc).

După ce pomii încep să devină productivi, dintr-o livadă de un hectar puteți ajunge la un profit de 7.000 – 10.000  de euro, în funcție de soiul de nuc pe care l-ați plantat. Nucile se pot comercializa atât pe piața internă cât și la export. În Europa, cererea este mare, astfel dacă veți cerceta piața externă sigur veți găsi o modalitate să vă vindeți producția de nuci.

Agronomii subliniază că nucul nu este un pom pretențios și nu are nevoie de îngrijiri speciale. Imediat după plantare, săptămânal, pomii trebuie udați, de aceea trebuie să aveți în vedere și o metodă de irigare pentru a evita uscarea puieților.

Trebuie să fiți atenți de unde cumpărați puieții. Mulți comercianți spun că vând puieți altoiți, dar nu avem garanția că au făcut operațiunea de altoire corespunzător. Este ideal să consultați un specialist în agronomie înainte să cumpărați nuci altoiți de la cei care postează anunțuri pe internet. Astfel, nu riscați să fiți păcăliți și să porniți cu stângul.

Așadar, pentru o afacere profitabilă aveți de nevoie de puțini bani, atenție și, mai ales, răbdare în cazul unei livezi cu nuci.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *